Titokzatos budapesti térkép

Ruff Orsolya: Titokzatos budapesti térkép

A 2024-es Hubby Év Gyerekkönyve díjat nyert A londoni gyémántrablás és A kámforrá vált párizsi örökös után Orczy Mimi útja ezúttal a karácsonyra készülődő Budapestre vezet. 

A kalandorlánynak nem is alakulhatott volna jobban a sorsa, hiszen reményei szerint így végre szabadon nyomozhat a nemzetközi hírű bűnöző után, akinek még Franciaországban veszett nyoma. Meglepetésére viszont napokig szinte ki sem teheti a lábát az előkelő lánynevelő intézet kapuján, amelynek vezetője arra tett ígéretet, hogy növendékeiből igazi hölgyeket farag. Ugyanakkor hamarosan szokatlan események veszik kezdetüket a négy fal között. Egy éjféli szeánsz, egy különös fordulattal záruló bál, és egy rejtélyes rosszullét borzolja a kedélyeket – fiatal hősünk egy percig sem unatkozik. Hát, még mikor az intézetet maga mögött hagyva végre lehetősége nyílik megismerni a székesfővárost! Orczy Mimi ismét izgalmas nyomozásba kezd, közben új barátságokat köt, megismerkedik egy híres íróval, megkóstolja a város legfinomabb édességét – de vajon sikerül-e megfejtenie a titokzatos térkép titkait?

A sorozat főhősét, a kalandvágyó, talpraesett Mimit valóságos személy inspirálta, aki nem más, mint a világ egyik legolvasottabb magyar származású szerzője, A Vörös Pimpernel írója, Orczy Emma.

“Ruff Orsolya olyan szerző, akinél Szabó Magda óta senki sem vette komolyabban a gyerekirodalmat.” (Both Gabi – gyerekirodalmi szakember)

9 éves kortól ajánljuk

Sorozat: Orczy Mimi kalandjai
Oldalak száma: 264
Megjelenés: 2024. szeptember 16.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789635845569
Méret: 140 mm x 197 mm
Korosztály: 9+
Ár: 3990 Ft


Éppen egy esztendeje tiltotta le a márka további megismeréséről a látássérült autós szakértőket a Suzuki pr-osa

Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!