100%-ban környezetbarát csomagolásra vált az OSRAM

Az OSRAM teljes lámpaportfóliójában 100 %-ban műanyagmentes, újrahasznosítható, környezetbarát csomagolásra tér át, így miközben világosabbá teszi az utakat, egyben a termékei ökológiai lábnyomát is csökkenti.

Napjaink környezettudatos fogyasztói folyamatosan ökológiai lábnyomuk csökkentésére törekszenek, és olyan márkákat, illetve vállalatokat keresnek, amelyek megfelelnek értékrendjüknek.

Az OSRAM új környezetbarát csomagolástechnológiája csak a legújabb az innovációk hosszú sorában, amelyek lehetővé teszik az autóipari szakemberek és kiskereskedők számára, hogy támogassák ügyfeleik hulladékcsökkentési törekvését. A hosszú élettartamú ULTRA LIFE halogén lámpáktól a LED-es cserelámpákig számos fontos lépést említhetünk a világítás fejlesztése és a fenntarthatóság szempontjából. A fenntarthatóbb jövő felé azonban nem a termékinnováció az egyetlen út.

2022-ben az OSRAM az erőforrás-tudatosság iránti nagyobb mértékű kötelezettségvállalás keretében környezetbarát csomagolási kezdeményezést indított. Az eredmények rendkívül pozitívak voltak. A jövőben minden OSRAM lámpát 100%-ban műanyagmentes, újrahasznosítható, megújuló erőforrásokból előállított anyagokba csomagolnak majd. Ez pedig nemcsak az újabb LED-es lámpákra vonatkozik, hanem a hagyományos halogén- és xenonlámpákra is.

A termékek és az árak változatlanok, a csomagolás megújítása viszont jelentős előrelépést jelent. Az új dobozok és buborékcsomagolások műanyag nélkül is ugyanolyan hatékonyan védik a termékeket, és bár azok már nem láthatóak kívülről, az izzók tényleges méretben szerepelnek a dobozokon, minden olyan információval együtt, amelyre a vállalkozásoknak és a felhasználóknak szükségük lehet.

Ez egy apró változtatás. De sok kis módosítás összeadódva jelentős hatással bír. Az újrahasznosított és 100%-ban újrahasznosítható karton használatával az OSRAM évente több száz tonnával csökkenti a gyártás során felhasznált műanyag mennyiségét, valamint jelentősen csökkenti a szén-dioxid-kibocsátást. Ez természetesen jó hír a környezet szempontjából, de az autószerelő műhelyek és a kiskereskedők számára is, akiknek megvannak a maguk fenntarthatósági céljaik.

Az új műanyagmentes csomagolást fokozatosan vezetik majd be, a készletek és a kiskereskedők igényeinek függvényében.

Ha sötét vidéki utakon vagy forgalmas városi utcákon közlekedik, a kiváló látási viszonyok jelentik a legjobb védelmet a sötétben. Az OSRAM kiváló minőségű lámpáinak nagy előnye, hogy hamar észrevehetővé teszik a váratlan akadályokat, ezáltal segítve a járművezetőket. Most az új műanyagmentes csomagolásuknak köszönhetően elkerülhető a felesleges műanyaghulladék is, amit egy új ikon, a PLASTIC FREE PACKAGING (műanyagmentes csomagolás) mutat.


Tudtad?

Mi az a blogger pont hu, az Egyszer már láttam autót pont hu, a Teszt a lelke mindennek pont hu, a GaszTROLL pont hu és a Trollverda pont hu honlapok, valamint a Begurulva – autó és kütyümustra és a podCARs pont hu podcast csatornák a Médiabirodalom lapcsoporthoz tartoznak!