A Samsung továbbfejlesztett 1 TB-os microSD kártyákat vezet be, erősebb teljesítménnyel és nagyobb kapacitással

  • A PRO Plus és EVO Plus microSD kártyák a Samsung fejlett V-NAND technológiáját alkalmazzák, hogy a legfontosabb pillanatokat biztonságban megőrizzék
  • A fokozott teljesítmény 180 MB/s szekvenciális olvasási és 160 MB/s átviteli sebességgel hatékonyabbá teheti a nagyobb fájlok feldolgozását

A Samsung a fejlett memóriatechnológia élvonalbeli vállalataként bemutatja a PRO Plus és EVO Plus nagykapacitású, 1 terabájtos (TB) microSD kártyákat. A Samsung nyolcadik generációs V-NAND (V8) technológiájának köszönhetően a PRO Plus és az EVO Plus fokozott teljesítménnyel és nagy tárhellyel büszkélkedhetnek. Ezáltal a Samsung új microSD kártyái ideális választások lehetnek a tartalomgyártóknak és a tech-rajongóknak, akiknek eszközeiken gyors adatátvitelre és megbízható tárhelyre van szükségük a mindennapi használat során.

A tartalomkészítők és a technológia szerelmesei egyre gyakrabban hordozható készülékeken, például okostelefonon és kézi játékkonzolokon tárolják az olyan adataikat, amelyek nagy teljesítményt és nagy kapacitást igényelnek – mondta Hangu Sohn, a Samsung memória üzletágának alelnöke. – Az új, nagykapacitású microSD kártyák, a PRO Plus és EVO Plus, megoldást jelenthetnek a nagy méretű, magas minőségű adatmennyiség megbízható és biztonságos tárolása iránti igényre.”

Nagyobb tárhelykapacitás

A PRO Plus és az EVO Plus megnövelt tárhelye az SSD-eszközökhöz hasonló, terabájtos kapacitást biztosít. Az 1 TB-os memóriával a felhasználók több mint 400.000 4K UHD felbontású (2,3 MB) képet vagy több mint 50 konzoljátékot (20 GB) tárolhatnak. A PRO Plus és az EVO Plus megnövelt kapacitása új lehetőségeket nyit meg a hordozható eszközök, például okostelefonok, akciókamerák, drónok és kézi játékkonzolok mindennapi használatában. A PRO Plus és az EVO Plus 128 gigabájtos (GB), 256 GB-os, 512 GB-os és 1 TB-os memóriával elérhető, továbbá az EVO Plus 64 GB-os opcióval is rendelkezik.

Fokozott teljesítmény

A nagy mennyiségű, magas minőségű tartalmat tároló felhasználóknak a PRO Plus kiemelkedő teljesítménye lehetővé teszi, hogy a kreatív munkafolyamat zökkenőmentesen haladjon. Rendkívüli hatékonyságot és megbízhatóságot ígér a 128 GB-tól 1 TB-ig terjedő tárhelyopciókkal, amelyek akár 180 megabájt/másodperc (MB/s) szekvenciális olvasási sebességet kínálnak akár 130 MB/s szekvenciális írási sebességgel ötvözve.i A gyors betöltést és a többfeladatos munkavégzést a PRO Plus UHS Speed Class 3 (U3) és Video Speed Class 30 (V30) sebességosztályokkal támogatja a 4K UHD videók lejátszása érdekében, ráadásul A2 alkalmazásteljesítménnyel rendelkezik, így a felhasználók kevésbé kell, hogy a tartalmak tárolása és rendszerezése miatt aggódjanak, helyette koncentrálhatnak az alkotásra.

A mindennapi használat során az adattárolást az EVO Plus az akár 160 MB/s-esii átviteli sebességgel teheti kényelmesebbé. Továbbá 4K UHD videók lejátszását támogató UHS Speed Class 3 (U3) és a Video Speed Class 30 (V30)iii sebességosztályokkal és A2iv alkalmazásteljesítmény funkcióval büszkélkedhet, így a felhasználók zökkenőmentes betöltést és multitaskingélményt tapasztalhatnak. A 64 GB-os EVO Plus modell eltérő specifikációkkal rendelkezik: UHS Speed Class 1 (U1), Video Speed Class 10 (V10) és A1 alkalmazásteljesítmény.

Fokozott energiahatékonyság és megbízhatóság a 28 nm-es vezérlőegységgel

A Samsung PRO Plus és EVO Plus 1TB-os microSD-kártyái a 28 nanométeres (nm) feldolgozási technológián alapuló vezérlővel hatékonyabb energiafelhasználást nyújtanak, mint a vállalat korábbi 55 nm-es változatai. Ez lehetővé teszi, hogy a Samsung 1 TB-os kártyáival felhasználók a lehető legtöbbet hozhassák ki készülékük akkumulátorának élettartamából.

A hosszabb idejű biztonságos adattárolás érdekében a PRO Plus és EVO Plus 1 TB-os kártyák fokozott tartósságot kínálnak a nagyobb mennyiségű írási és törlési ciklusokhoz. Ez a hibajavító kódnak (Error Correction Code, röviden ECC)v és az alacsony sűrűségű paritásellenőrző kódolás (Low Density Parity Check, röviden LDPC)vi 2-kilobájtos (KB) motorjának köszönhető.

Bizonyított tartósság a megbízható tárolásért

A rendkívül strapabíró PRO Plus és EVO Plus-t átfogó teszteken vizsgálták, hat területen értek el a microSD kártyák a magas megbízhatósági minősítést. A PRO Plus és az EVO Plus kártyákat úgy tervezték, hogy ellenálljanak a kihívást jelentő környezetnek, így a víznekvii, a magas hőmérsékletnekviii, a röntgensugárzásnakix és a mágneses mezőnekx is. A kihívást jelentő körülmények közé merészkedő alkotók számára a PRO Plus és az EVO Plus széleskörű teszteken bizonyította ejtésállóságátxi és kopásállóságát egyarántxii *xiii.

Kompatibilitás különböző eszközökkel

A PRO Plus és az EVO Plus számos, mindennap használatos eszközzel kompatibilis, így az adatok biztonságosan tárolhatók, beleértve az AndroidTM okostelefonokat, táblagépeket és kézi játékkonzolokat. A zordabb körülmények között készült anyagok és adatok létrehozásának, szerkesztésének és mentésének érdekében kompatibilisek például akciókamerákkal vagy drónokkal is.

A PRO Plus és EVO Plus microSD-kártyák 1 TB-os modelljei 2024 augusztusától elérhetőek Magyarországon. Az 1 TB-os PRO Plus 67.990 forintos, a PRO Plus olvasóval 70.990 forintos ajánlott fogyasztói áron kapható. Az 1 TB-os EVO Plus modell 62.990 forintos ajánlott fogyasztói áron megvásárolható.

A PRO Plus és az EVO Plus 10 év korlátozott garanciával rendelkezik.

microSD kártyák PRO Plus és EVO Plus microSD kártyák termékjellemzői

Samsung memóriakártya termékspecifikációk
InterfészUHS
Széria

PRO plusEVO Plus
HardverKapacitások 1)1TB512GB256GB128GB1TB512GB256GB128GB64GB
SebességSzekvenciális olvasási sebesség 2)Akár 180 MB/sAkár 160MB/s
Szekvenciális írási sebesség 2)Akár 130 MB/sAkár 120MB/sAkár 60MB/sAkár 20MB/s
Sebességosztályok 3)U3, V30, A2, Class 10U1, V10, A1, Class 10
TanúsítványokFCC (IC), CE (UKCA), VCCI, RCM
Garancia 4)Tíz (10) év korlátozott garancia

1) 1GB=1,000,000,000 bájt, A ténylegesen felhasználható tárolókapacitás ettől eltérő lehet. A felhasználói kapacitás SD Formatter 3.1 eszközzel FAT fájlrendszerrel mérve.

2) A teljesítményeredmények belső tesztelési körülményeken alapulnak. A megadott teljesítményt PRO Plus/EVO Plus microSD kártya és Samsung microSD kártyaolvasó (ver3.0) használatával, ellenőrzött környezetben értük el. A tényleges olvasási/írási sebességek a fogadókészülék beállításától és a felhasználói környezettől függően változhatnak. További információért kérjük, olvassa el az adatlapot.

3) V10, V30: A Sebességosztályok (Video Speed Class) tartós videófelvételi sebességet jelent 10MB/s (V10) és 30MB/s (V30) sebességekben, amely lehetővé teszi a valós idejű videófelvétel támogatását UHS Bus IF termékekre. Az átviteli sebességek a fogadókészüléktől függően változhatnak.

4) A garanciával kapcsolatos további információkért kérjük, látogasson el a https://semiconductor.samsung.com/consumer-storage/support/documents/ weboldalra.

###

iA feltüntetett olvasási és írási sebességek ellenőrzött körülmények között végzett belső teszteken alapulnak. A tényleges sebességek a kártya kapacitásától függően változhatnak. A feltüntetett teljesítményt a PRO Plus microSD kártyák Samsung olvasók alkalmazásával érték el.

ii A feltüntetett olvasási és írási sebességek ellenőrzött körülmények között végzett belső teszteken alapulnak. A tényleges sebességek a kártya kapacitásától függően változhatnak. A feltüntetett teljesítményt a EVO Plus microSD kártyák Samsung olvasók alkalmazásával érték el.

iii Az UHS sebességosztály (U1, U3) és a Video Speed Class (videó-sebességosztály) (V10, V30) az SD Association, szervezet által meghatározott szabványok, a memóriakártya minimális szekvenciális írási sebessége alapján. További információkért kérjük, olvassa el az SD termékjellemzőket.

iv Alkalmazás teljesítményosztály (A2) az SD Association által meghatározott sebességosztály szabvány, amely a memóriakártya minimális véletlenszerű olvasási és írási sebességén alapul. További információért kérjük, olvassa el az SD termékjellemzőt.

v Motor, amely felismeri és kijavítja a hibákat NAND flashben.

vi Hibajavító kód, amely felismeri és kijavítja a hibákat a memória adatátvitele során.

vii 1 méter mély, sós vízben (3% NaCl,), 35 ℃ fokon, 24 órán keresztül

viii Működési hőmérséklet -25 ℃ ~ 85 ℃, nem működési hőmérséklet -40 ℃ ~ 85 ℃

ix 0,1 Gy közepes energiájú sugárzás, 210 másodperc

x 15,000 Gauss, 30 másodperc

xi 10 ciklusos esés 1,5 méterről.

xii A kártya behelyezése és kihúzása összesen 10.000 cikluson keresztül.

xiii A tényleges használat eredményei eltérőek lehetnek. A Samsung nem vállal felelősséget a víznek, magas hőmérsékletnek, röntgensugárzásnak, mágneseknek, leejtésnek és elhasználódásnak való kitettség nyomán bekövetkező károkért vagy adatvesztésért. Minden tesztet az SD Association által a fizikai rétegre vonatkozó specifikációk 7.10-es verziójú microSD-kártya kiegészítésének megfelelően végeztünk. További információkért kérjük, olvassa el a termékek oldalát.

https://miazablogger.hu/parizs-2024

Tudtad?