Nemzetközi díjat nyert a TIME magazintól a nyelvtanuló-applikáció

Top 50 - Top fifty colorful label on white background. Vector stock illustration.

A világ top 50 EdTech vállalata között a Xeropan

Komoly szakmai kritériumok alapján választotta ki a világ 250 legjobb EdTech cét a TIME magazin és a Statista. A hétezer cégből két pillérre – a pénzügyi erősségre és az iparági hatásra – épülő pontrendszer alapján állították össze a listát, amelyen a magyar Xeropan az előkelő 35. helyet szerezte meg, az európai cégek között pedig a 11. lett és egyben az egyetlen magyar vállalat a nemzetközi ranglistában.

A napokban publikálta a TIME magazin a Statista online adatgyűjtésre és térképre specializálódott portállal közösen azt a top 250-es listát , amely a világ legjobb EdTech, azaz oktatástechnológiai vállalatait állítja sorrendbe. A Statista összegyűjtött hétezer egy pontrendszer alapján választották ki azokat a vállalatokat, amelyek oktatási technológiákat nyújtanak, és amelyek segítségével a cég fejlesztésével foglalkozik, amely magában foglalja a mindent és a szolgáltatások is.

A rangsorolás során a pénzügyi erősséget vizsgálják, ehhez a Statista olyan adatokat elemzett, mint a bevételi és finanszírozási adatok, amelyek elérhető forrásokból – például éves jelentésekből, a vállalatok honlapjairól, a médiafigyeléssel és adatbázisokból kigyűjtve – szereztek be, vizsgálták a TIME magazint. weboldalán szabadon hozzáférhető online regisztrációs űrlapon keresztül benyújtott vállalati rendelkezésre is. A pontozásos sorrend kialakításánál az ágazati hatást is vizsgálták, a Statista a partnercégeivel a vállalkozások termék- és szolgáltatásainak minőségét és hatását, valamint a vállalatok szellemi tulajdonának mennyiségét és értékét is számításba vették. A Statista milyen mérőszámokat vizsgált, mint a webes forgalom és a felhasználók száma, hogy felmérje a relevanciáját a célcsoportok számára.

A világviszonylatban 35., az európai vállalatok között pedig a 11. helyezést elérő, az országot a teljes listán egyedüliként képviselő, száz százalékban hazai tulajdonosi körrel rendelkező, magyar fejlesztésű Xeropan digitális eszközökön tanít nyelveket (angolt, németet, spanyolt, franciát, előkészületben a magyart mint idegen nyelvvel), tudományosan jól átgondolt módszertan szerint, magasan kvalifikált szakemberi gárda által, a legfontosabb nyelvi készségek mindegyikét fejlesztő tananyagok segítségével.

kínál egy, az oktatási nyelvtanárok számára készült LMS (Learning Management System) platformmal (Xeropan Classroom) is, ahol a diákok tanulási folyamatait lehet segíteni, nyomon követni.

A Xeropan2021. ősze óta – a KRÉTA elektronikus adminisztrációs rendszerrel létrejött együttműködésének – részese a magyarországi köznevelésnek, a KRÉTA Idegennyelvi Felkészítő Modulja révén.

„Hatalmas megtiszteltetés egy ilyen, hogy egyáltalán felkerültünk egy listára, az pedig külön öröm, hogy előkelő helyen. Mindez megerősíti bennünk, hogy az elmúlt tíz év rengeteg befektetett energiája, kutakodása, az applikáció és a tananyag folyamatos fejlesztése megéri a fáradságot, és független szakértők is elismerik az eredményeinket. arra sarkall bennünket, hogy tovább haladjunk a megkezdett úton, folytassuk a munkát, hogy a lehető legjobban felépített, a legmodernebb kritériumoknak megfelelő applikációt adjunk a nyelvi kompetenciáikat fejleszteni kívánók kezébe” – kommentálta az elismerést AlGharawi Attila, a Xeropan vezérigazgatója.

Szakmai háttér és modern technika

A Xeropan tananyagát komoly tapasztalattal rendelkező pedagógusokból, módszertani szakemberekből álló gárda rakta össze; az informatikai fejlesztők pedig olyan keretrendszert és dizájnt alakítottak ki, ami maximálisan megfelel napjaink elvárásainak és kiemelkedő élményt nyújt. Nagy hangsúlyt kap a hallás utáni szövegértés és a kiejtés fejlesztése, az applikáció segítségével a beszédkészség is fejleszthető. A mesterséges intelligencia közreműködésével segít és működtetett leckékben komplett, élő beszélgetésekben vehetünk részt olyan hétköznapi szituációkban, mint például a bemutatkozás, ruhavásárlás vagy épp egy szobafoglalás. Az app négy hetes tanulási tervet állít össze, segítségével a tanuló képet kaphat arról, hogy a következő egy hónap leforgása alatt milyen tekintetben fejlődik majd a nyelvtudása (pl. képessé válik bejegyzést idegen nyelven a közösségi médiában, esetleg megértheti kedvenc zeneszámainak szövegét stb. ) A Xeropan angol és német nyelvi tananyagai minden diák számára térítésmentesen elérhetőek a KRÉTA felületén található, Idegennyelvi Felkészítő Modulban (IFM) is.

A Xeropan az elmúlt években több hazai és nemzetközi elismerésben is részesült. Hazai díjak: DreamJobs – Szerethető munkahelyek díja 2018., DreamJobs – Szerethető munkahelyek díja 2019., Magyar Brands – Innovatív márka díj 2019., Észak-Alföldi Innovációs díj 2019., Észak-Alföldi Innovációs díj 2020.

Nemzetközi díjak: Edtech – Cool Tool Award 2021.: Legjobb nyelvtanulási megoldás (Xeropan), Legjobb tanulásmenedzsment megoldás (Xeropan Classroom), Legjobb személyre szabott tanulási megoldás (Xeropan Classroom); EdTech Breakthrough 2020: Legjobb interaktív tanulást támogató rendszere.