Több százezerny forintnyi érték lapul az otthonainkban


Így lehet könnyen pénzt keresni a használt eszközökből

Ha valakinek hirtelen nagyobb összegre van szüksége, akkor érdemes néznie a lakást, akkor szét a bankba rohanna hitelért. A fenntarthatóság jegyében ma már szinte azonnal készpénzzé teheti a nem használt eszközeinket, amivel nemcsak a családi kasszának teszünk jót, hanem a környezetnek is. Egy-egy fiókban vagy szekrényben lapuló mobiltelefon, laptop, tablet, esetleg fényképezőgép ára a több százezer forintot is elérheti ugyanis még használtan is.

A nemzetközi tapasztalatokkal egybevágóan szinte nincs olyan magyar háztartás, ahol nem lehetne találni legalább egy, de inkább több használaton kívüli elektromos eszközt, amikre valóban már soha többé nem lesz szükségünk.

A szakértők szerint mobiltelefonokból van a legtöbb a polcok legmélyén. Ismerős lehet a helyzet sokak számára, hogy amikor új telefont vásárolunk, a régit inkább biztonsági tartaléknak el kell adni, pedig az esetek nagy százalékában évekkel később sem fogjuk már azokat elővenni.

Szintén jellemző, hogy használt laptopokat, tableteket, kávéfőzőket, porszívókat, és kisebb-nagyobb kütyüket teszünk félre „majd jó lesz még valamire” alapon, de teljesen értelmetlenül.

Ahelyett, hogy ezeket az akár több százezer forint értékű eszközöket őrizgetnénk, ma már lehetőségünk nyílik eladni őket, így gyarapítva a családi kasszát. Ugyan a közösségi oldalakon is meghirdethetjük a hatékonyságot, ha nem vagyunk elég óvatosak, felültehetnek bennünket, a csalók ráadásul még az adatainkkal is visszaélhetnek. Egy új franchise hálózat viszont maximális biztonsági protokoll mellett veszi át, és fizeti ki rögtön a használt eszközök értékét, már hazánkban is.

Megnyitotta első üzletét Magyarországon a Used Products

A 25 éve Hollandiából indult, és ma már Romániában, Belgiumban, Németországban és Szlovéniában is elérhető Used Products február 15-én nyitotta meg első üzletét Budapesten, a Blaha Lujza téren, és népszerűsége már most megkérdőjelezhetetlen, hiszen az értékesítés néhány hét alatt több száz terméket ajánlottettek náluk.

A gyors cég és könnyű megoldást kínáljuk arra, hogy megszabaduljunk azoktól a termékektől, amiket már nem használunk. Lehetőség van online termékeladásra is, ehhez mindössze egy képet kell készíteni az eszközről, és megadni az alapadatokat róla. Ezt követően a Used Products ajánlatot tesz érte, majd ha megszületett a megállapodás, a futár házhoz megy érte, a pénzt pedig a termék ellenőrzését követően utalja is a vállalat.

Új termék vásárlása esetén az Egy átlagosan egy év alatt 30-40 százalékot veszítenek a termék értékéből. A Használt a felvásárolt felújítás nélkül tovább értékesíti, így a vásárlók elkerülhetik, hogy 30-40 termék csökkenjen például a telefon értéke, mint egy új eszköz esetében.

A cél az, hogy tudatosítsák az embereket, nem kell mindig mindenből újat venni. Azt a rossz berögződést is szeretném átadni a múltnak, hogy ócskának hiszi a legtöbb használt dolgokat. Ezért minden eladott termékükre egyéves garanciát is vállalnak.

„Ezt a koncepciót a fenntarthatóságra találták ki. A Used Products szeretne tapasztalni az emberek gondolkodásmódjának formálásához, hogy minél többen meg a saját bőrükön, mennyit tehetnek a környezetünk védelméért már a használt eszközök vásárlásával és értékesítésével. Mert a használt nem ócska, hanem menő” – mondta Kun Norbert franchise átadó.

A Romániában 5 üzlettel van jelen, ahol023-ban az átlagban 190 euró értékben adtak el. Hollandiában már 50 fölött jár a franchise partnerek száma, itt tavaly 163 euró volt az értékesített eszközök átlagára, és összesen 21 millió euró értékben adtak be a Used Products üzleteibe használt terméket. Ebből arra lehet következtetni, hogy Magyarországon is jóval 50 ezer forint felett alakulhat majd ez az arányszám.