A kreativitás és a jó játék 90 éves ünnepe

A LEGO Group az első játék világnapjával ünnepli fennállásának 90. ​​évfordulóját, mivel egy új kutatás szerint a családok több mint 80%-a szeretne több játékot a nap során.


Hőskép az első hivatalos játék világnapján
Billund, Dánia: Ma a LEGO Group kilenc évtizedes rajongói kreativitását ünnepli, és segíti a gyerekeket, hogy a LEGO® játékon keresztül elérjék képességeiket. Ennek az alkalomnak a jegyében a márka első alkalommal rendezi meg a játék világnapját – egy egész napos játékokkal teli globális eseményeket, együttműködéseket és meglepetéseket, amelyek célja, hogy a családokat és a közösségeket többet játszhassanak.

Attól a pillanattól kezdve, hogy Ole Kirk Kristiansen, egy fiatal dán asztalos kézbe vette szerszámait, és 1932-ben elkészítette első faautóját, olyan kiváló minőségű játékok készítésére összpontosított, amelyek megtanítják a gyerekeket a világra, és készségeket adnak a boldoguláshoz. Cégét „LEGO”-nak nevezte el a „Leg Godt” szóból, ami dánul „Játssz jól”. A játékgyártó célja ma is a szórakoztató, játékos tanulás ösztönzése.
ma ismert rendszert. A korlátlan kreatív építési lehetőségeket kínáló LEGO® kocka 1958-ban született.

A dániai Billundban található kis műhelyében Ole kézzel faragott járművekből, kacsákból és jojókból álló gyűjteményt, majd később műanyag építőtéglákkal kezdett kísérletezni. Fia, Godtfred hozzáadott néhány kis csövet, hogy a téglák kattanjanak és összetapadjanak, hivatalosan elindítva a ma ismert reteszelőrendszert. A korlátlan kreatív építési lehetőségeket kínáló LEGO® kocka 1958-ban született.

Három történelmi kép a 90 év során
Megalakulása óta az ikonikus LEGO kocka több mint 18 000 LEGO készletben szerepelt, és gyerekek és rajongók millióit inspirálta játékra és alkotásra. Segített nekik elsajátítani a LEGO® Technic tervezését; tanulj a robotikáról és a kódolásról a LEGO® MINDSTORMS® segítségével; fedezz fel barátságokat és kalandokat a LEGO® Friends és a LEGO® Ninjago valós és fantáziavilágán keresztül, fedezz fel új digitális játszótereket több mint 85 mobil- és konzoljátékkal, és tervezd meg a márka legnépszerűbb készleteit a LEGO® Ideas segítségével. A kockát még Hollywood ragyogó fényében is ünnepelték a LEGO MOVIE™-ben.

Kilencven évnyi inspiráló, végtelen játékidő után a márka évfordulóját annak szenteli, hogy több családnak segítsen megtalálni a játék pillanatát a nap folyamán, miután egy új kutatás kimutatta, hogy a családok úgy érzik, nem játszanak eleget.

A játék ereje
Az új LEGO Play Well 2022 tanulmány 55 000 szülő és gyermek megkérdezésével 30 országban azt találta, hogy bár a játék megváltoztatja az életet, és közelebb hozza egymáshoz az embereket, a mai világban a családok nehezen tudnak prioritást felállítani.

Szinte minden szülő úgy gondolja, hogy a játék olyan élethosszig tartó készségeket fejleszt a gyerekekben, mint a kreativitás (93%), a kommunikáció (92%), a problémamegoldó készség (92%) és az önbizalom (91%). A játék a szülők 95%-a szerint az egész családot boldogabbá teszi, erősebb családi kötelékeket épít ki és javítja jólétüket.

A játék számos előnye ellenére azonban a családok úgy érzik, hogy kimaradnak – a gyerekek többsége (82%) szeretné, ha többet játszhatna, a szülők harmada (34%) pedig úgy érzi, hogy a családja nem játszik eleget együtt. A szülők szerint a mindennapi kötelezettségek, mint a hosszú munkaidő (31%), a házimunka (28%) és az egyszerűen csak kevés idő (32%) jelentik a legnagyobb akadályt a családi játék előtt.

Mitchel Resnick, az MIT Media Lab tanuláskutatási professzora így nyilatkozott: „Egy kis játék sokat segíthet. Amikor a gyerekek játékos kedvet visznek a napközbeni tevékenységekbe – takarókból és párnákból erődítményt készítenek a hálószobában, hangszert készítenek fazekakból és kanalakból a konyhában, fantáziatörténetet alkotnak ki egy szülővel vagy testvérrel lovaglás közben. busz – megtanulnak kreatívan gondolkodni és együttműködni, ami a mai világban mindenki számára nélkülözhetetlen készségek.”

A játék világnapja
A 90 másodperces játék kihívásaitól a percekig tartó játékokig a LEGO Group és a LEGO Foundation tökéletes játékos tevékenységet kínál bármilyen családi programhoz, de a játék világnapja a vállalat eddigi legnagyobb játékra szóló meghívása. A nap játékokkal teli névsora tele van inspirációval, hogy segítsen a családoknak és közösségeknek megtalálni a játékos öröm gyors és egyszerű pillanatát; életkoruktól, tartózkodási helyüktől vagy érdeklődési körüktől függetlenül.

Csatlakozz a szórakozáshoz
A játékos ünnepségek közé tartozik:

Egy nyüzsgő új játszótér megnyitása West Harlemben, amelyet a helyi gyerekek és ötleteik ihlettek, hogy több játékot hozzanak a közösségükbe, és amelyet Hebru Brantley látnoki művész tervezett és kelt életre nyárra.
Családok inspirálása 24 órányi izgalmas játékötletekkel, építési kihívásokkal és „Mi a te tégla vagy?” kvízzel, elérhető a LEGO.com oldalon, a LEGO közösségi média csatornáin és a LEGO Life oldalon
Együttműködés a játék ikonjaival és világhírű kreatívokkal, köztük a díjnyertes énekes-dalszerzővel, Alicia Keys-szel, a futballlegenda Thierry Henryvel, a Loserfruit vezető játékossal, Ruohan Wang vizionáriussal, Simone Giertz úttörő feltalálóval, Yotam Ottolenghi híres séffel és nemzetközi tánczenei DJ-vel. és a divatikon Peggy Gou, hogy emlékeztesse az embereket, milyen egyszerű és szórakoztató lehet a játék az izgalmas játék kihívásokkal
Családok és rajongók meghívása LEGO üzleteinkbe, amelyek játszóterekké változtak, szórakoztató, évfordulós témájú építési tevékenységekkel, ajándéktárgyakkal és kiállítási területekkel az alkotások bemutatására. A brüsszeli, koppenhágai, stockholmi, barcelonai, berlini és wroclawi üzletekben is lesznek előadók és arcfestők
Az újonnan kibővített londoni Leicester Square áruház augusztus 10-én újra megnyílik, játékokkal teli nyitással a világ jelenleg legnagyobb LEGO üzletében.
Együttműködés az Adidasszal, hogy játékot vigyen London, New York és Berlin főutcáira, izgalmas, játékos átvétellel zászlóshajó üzletei
LEGOLAND-vendégek meghívása parkokban* a „Játssz utad” játékra, ahol öt különböző típusú játéktevékenységet tapasztalnak meg, és kitűzőket gyűjtenek LEGOLAND felfedezése közben
Bemutatjuk a gyerekek képességét, hogy a hétköznapi pillanatokat játékos kalandokká alakítsák, és inspirációt adunk a szülőknek, hogy ugyanezt tegyék a LEGO Foundation #PlayPledge mozgalom részeként
És bemutatunk egy játékos, 94 128 darabos LEGO születésnapi tortát, és meghívjuk a rajongókat minden korosztálytól, hogy megtapasztalják a játékos tanulási tevékenységek világát a dániai billundi LEGO House-ban.
Kövesd a #LEGO90year hashtaget, vagy látogass el a LEGO.com/90-Years-Of-Play oldalra, hogy csatlakozz a mókához.

„Amikor dédnagyapám 90 évvel ezelőtt megalapította a céget, felismerte, hogy a játék megváltoztathatja a gyerekek életét – összehozza a családokat, és segít a gyerekekben olyan készségeket fejleszteni, amelyek segítségével teljes potenciáljukat kiaknázhatják. Csak egy kis műhelye volt, de nagy ambíciói voltak, hogy minél több gyerek megtapasztalhassa a játék előnyeit” – mondta Thomas Kirk Kristiansen, a LEGO Group elnöke. „Akár 1932-ben, 2022-ben, akár a 100. évfordulónkon, 2032-ben, mindig is arra törekszünk, hogy folytatjuk Ole örökségét azáltal, hogy segítünk minden családnak, bárhol is legyenek a világon, hogy jól játsszanak.” folytatta Thomas.

https://miazablogger.hu/igy-epul-a-lego-orokseg-90-ev-kreativitas-es-jatek/