8 érdekesség a Becsúszó szerelemről

November 12-től látható a hazai mozikban az ősz romantikus vígjátéka, a Becsúszó szerelem, ami érzelmes, humoros történetén keresztül bepillantást enged a focidrukkerek lelkes, de ellentmondásos világába, az örökbefogadás bonyodalmaiba és a gyerekvárás mindenki életét, fenekestül felforgató helyzeteibe. A premierre várva összeszedtünk pár, a filmmel kapcsolatos kulisszatitkot.

1. A forgatókönyvet jegyző Bárány Mártonnak és a rendezést is elvállaló Nagy Viktor Oszkárnak régi terve volt egy olyan film, ami a focis szubkultúrát emberi oldaláról közelíti meg. Első perctől egy könnyedebb stílusú, humoros történetben gondolkoztak, amihez valós helyzetekből merítettek ötletet, de a megvalósítás során az érzelmekre, a humorra helyezték inkább a hangsúlyt.

2. A film előkészítése során az alkotók alaposan beleásták magukat a focidrukkerek világába. A rendezőt, és a főszereplőt alakító Ötvös Andrást saját élményekre, benyomásokra vágyva, több megszállott szurkolóval is összehozta a szerencse, akik betekintést engedtek nekik a mindennapjaikba. Megmutatták nekik azt is, ahogy a kedvenc csapatuk köré szervezik szinte az egész életüket, beleértve ebbe a családi, baráti kapcsolataikat, és a munkájukat is.

3. Hasonló előtanulmányokra, segítségre volt szüksége a Becsúszó szerelem női főhősének, a filmben várandós fiatal lányt alakító Gombó Viola Lottinak is a szerepe miatt. Még nincs saját gyermeke, ezért az anyukájától, nagymamájától kért és kapott tanácsokat ahhoz, hogyan kell egy egyre jobban gömbölyödő pocakkal létezni, mozogni, akár a legegyszerűbb hétköznapi teendőket is ellátni.

4. A forgatás változatos külső és belső helyeken zajlott. Budapest-szerte több mint 20 helyszínen dolgozott a stáb. Rögzítettek jeleneteket többek közt az egykori Néprajzi Múzeumban a Nyírő Gyula Kórházban, az Országos Rehabilitációs Intézetben, a csepeli Radnóti Miklós Művelődési Házban, az újpesti Esze Tamás Gyerekotthonban, a XI. kerületi Vegyész utcában, illetve egy frissen felújított stadionban is. A főváros határain túl a Pilisben is forogtak a kamerák.

5. Az állapotos főhősnő műhasa volt a legdrágább speciális kellék a filmben. Gombó Viola Lotti számára egy olyan gömbölyödő hasat kellett készíteni, ami teljesen élethű, kényelmes, és bírja a vizet is. Utóbbira azért volt szükség, mert a felvételek során számos jelenetet rögzítettek uszodában, ahol a vízben órákon át kellett a műpocakot viselő színésznőnek tartózkodnia. A Pohárnok Iván és csapata által készített kellék jól vizsgázott és pont úgy alkalmazkodott a körülményekhez, mint az igazi terhes pocak.

6. Sokáig kereste a stáb a két főszereplőt. Végül mindkettejüket szinte egy időben sikerült megtalálnia a rendezőnek. Nagy Viktor Oszkár örömmel vette tudomásul, hogy azért is működik annyira a kémia Ötvös András és Gombó Viola Lotti között, mert ismerik egymást korábbról, és már színpadon is dolgoztak együtt: a Belvárosi Színház Kaktuszvirág című romantikus komédiában egymás partnerei.

7. Romantikus, vicces helyzetek mellett kijut az izgalmakból is a főhősöknek a filmben, így akciódúsabb jelenetek vártak rájuk a forgatáson. Gombó Viola Lottinak egy magas épületből kellett kimászva megszöknie, míg Ötvös András bunyózhatott, illetve az aszfaltszaggató autóvezetést is kipróbálhatta a kamerák előtt. Mindkettejüket kaszkadőrök segítették a jelenetek biztonságos kivitelezésében.

8. Az alkotóknak a kisebb szerepekre is sikerült vezető hazai színészeket, művészeket megnyerniük. Ennek köszönhetően játszik a filmben Thuróczy Szabolcs, Stefanovics Angéla, Orosz Ákos, Hajdu Szabolcs, Rajkai Zoltán, Tenki Réka, Urbanovits Krisztina, Pelsőczy Réka, Nagy Mari, Derzsi János és Szabó Simon is.