Az európai kisvállalkozások megerősödését segíti a Mastercard és az Octet Europe

Az új platform lehetőséget nyújt a kis- és középvállalkozások számára, hogy egyszerűsítsék a megbízható értéklánc felépítését, a biztonságos fizetéseket, a cash flow kezelését és a back office funkciókat.

Egy új kereskedelmi megoldás bevezetését jelentette be a Mastercard és az Octet Europe, amelyet az Európai Gazdasági Térségben tesznek elérhetővé (EGT). Az Octet Europe által üzemeltetett Mastercard Trade Solution úgy segíti a KKV üzleti növekedését, hogy minden üzleti tranzakciót biztonságosan, valós időben és hatékonyabban kezel. A Mastercard Trade Solution megkönnyíti a belföldi és a határon átnyúló kereskedelmet a KKV-k számára azáltal, hogy lehetővé teszi egy megbízható értéklánc létrehozását, a biztonságos fizetéseket, a cash flow kezelését és a back office funkciók egyszerűsítését, ezzel is támogatva a világgazdaságot.

A KKV-k gazdaságunk nélkülözhetetlen részét képezik, mivel a legtöbb országban a munkahelyek kétharmadát teszik ki, és nagyobb gazdasági befogadást eredményeznek. Ha teljesítmény és a versenyképesség növekedése a cél, a nemzetközi vagy „határon átnyúló” kereskedelem bővítése sok KKV számára elengedhetetlen. Annak ellenére, hogy meghatározó szerepet töltenek be a gazdaságban, a kisvállalkozások mégis alul reprezentáltak a nemzetközi kereskedelemben: az európai KKV-k mindössze egynegyede exportál külföldre. A Mastercard és az Octet Europe azért fogott össze, hogy egyéni igénynek megfelelő megoldásokat biztosítva segítsék ezeknek a kisvállalkozásoknak a globális gazdaságba való integrálódását és lehetőségeik kiaknázását.

A Mastercard Trade Solution közvetlenül hozzáférhető megoldás, amely magában foglalja az Octet Europe korszerű, felhőalapú B2B kereskedelmi platformját. Azokat a partnereket, akik a platformon keresztül végeznek tranzakcióat, a rendszer folyamatosan ellenőrzi a piacvezető pénzmosás elleni (Anti-Money Laundering – AML), a Know Your Customer (KYC), a Counter Terrorism Financing (CTF) és a gazdasági kereskedelemi szankciók (Economic Trade Sanctions – ETS) megoldásai segítségévek. Ez biztonságot jelent azoknak a kis- és középvállalkozásoknak, akik be akarnak lépni a külföldi piacra és új üzleti partnereket akarnak találni.

A kisvállalkozások számára további kihívást jelent a finanszírozási forrásokhoz való hozzájutás. Ennek kiküszöbölése érdekében az új kereskedelmi megoldás lehetővé teszi a KKV-k számára, hogy a Mastercard kártyáikkal kezelhessék pénzüket és bármilyen szolgáltatót kifizethessenek üzleti tevékenységük növekedése érdekében. Eközben pedig nem csak a kártyahasználat előnyeit élvezhetik, de jutalompontokat is kapnak.

A platform a fizetési folyamatok során is nagyobb flexibilitást biztosít, hiszen a vállalkozások akkor is fizethetnek kártyával, ha a másik fél alapvetően nem tud kezelni kártyás fizetéseket és a másik is lehetőség van arra, hogy a kifizetések a fizetés módjától függetlenül mindig a bankszámlára érkezzenek. Ez a fajta rugalmasság biztosítja a vállalatok számára, hogy az általuk preferált módon történjen a tranzakció, legyen szó kártyás vagy más fizetési módról, így lehetővé téve a pénzügyek hatékonyabb és kényelmesebb kezelését.

Az eszköz a vállalkozások vezetői számára más támogatást is nyújt: lehetővé téve számukra, hogy nyomon követhessék, érvényesítsék és engedélyezzék az üzleti tranzakciók minden lépését, és kiegyenlítsék a B2B vásárlásokat betéti vagy hitelkártyával, átlátható dokumentációval.

„Sok plusz kiadást eredményezhet, ha a kisvállalkozások tulajdonosai folyamatosan az ellátási láncuk részletes háttér-ellenőrzésével foglalkoznak, különösen, ha ez határon átnyúló szolgáltatókat is érint. Ez pedig megakadályozhatja őket a nemzetközi növekedésben. A Mastercard Trade Solution rugalmasságot, stabilitást és biztonságot nyújtva segít a KKV szektornak, hogy globális szinten is megjelenjenek és fejlődjenek. A Mastercardnál elkötelezettek vagyunk, hogy bármilyen méretű vállalkozás számára elérhető partnerek legyünk és támogassuk a gazdaságot.” – mondta Gauder Milán, a Mastercard Europe termékfejlesztésért és innovációért felelős alelnöke.

„Nagy örömmel és izgalommal tölt el minket ez az együttműködés a Mastercarddal, és óriási lehetőséget látunk abban, hogy ez az egyedülálló termékünk a Mastercard partnerhálózatán keresztül válik elérhetővé a KKV-k számára Európában. Ez egy kivételes lehetőség arra, hogy növeljük a vállalati kártyák használatát a beszerzésben és a kereskedelemben, ami nagy mértékben növeli majd a KKV-k szerepét a globális ellátási lánc fenntartásában.”– mondta Margrith Lutschg-Emmenegger, az Octet Europe vezérigazgatója és társalapítója