41 millió forint fölé emelkedett a fővárosi panelek átlagára

Percent up line icon. Percentage, arrow, growth. Banking concept. Can be used for topics like investment, interest rate, finance

    A Duna House első félévi értékesítési adatai szerint a fővárosi panellakások átlagára 41 millió forint fölé emelkedett.

    A Duna House pénteki közleménye szerint a fővárosban a  panellakásokért fizetett négyzetméterár a 2023-as átlagnál 9 százalékkal lett magasabb, így az idén már 765 ezer forint/négyzetméter áron, átlagosan 41 millió forintba került egy élhető, 53 négyzetméteres panel vásárlása.


    Kiemelték, hogy a legnépszerűbb lakótelepeken ennél is magasabb, akár egymillió forint közeli négyzetméterárra is lehet számítani.


    A Duna House szerint a megújuló otthonteremtési támogatások és a mérséklődő lakáshitelkamatok pozitív hatással voltak a vásárlási kedvre, ami segítette az áremelkedést.  


    Benedikt Károly, a Duna House PR és elemzési vezetője a közleményben kifejtette, ami 2023-ban elmaradt, azt most pótolták a budapesti panellakások, ugyanis a 2022-es energiaválság során megugrott árszintnél is – amikor 717 ezer forintért lehetett egy négyzetméter panelhez jutni – 7 százalékkal magasabb lett az átlagos négyzetméterár az idén.

Tudtad?