4 egyszerű tipp, hogyan varázsolhatjuk szebbé a rászorulók karácsonyát

Christmas heart in woman hands

Idén legyen mindenkinek felejthetetlen a karácsonya!

Az ünnepekhez közeledve legtöbbünket átjár a karácsony és a szeretet szelleme. Izgatottan várjuk a családi ünneplést, a karácsonyfánk gyönyörű fényeit és, hogy esténként a meleg szobánkban egy puha pokrócba burkolódzva kortyolgathassuk kedvenc forrócsokinkat. A legtöbben nem is gondolunk bele, hogy amíg nekünk így telnek az ünnepek, másoknak koránt sem ilyen meghitt és szeretettel teli a karácsonyuk. Az ünnepekhez közeledve az AVON szakemberei összegyűjtöttek nekünk néhány tippet, amelyekkel könnyedén szebbé varázsolhatjuk azok karácsonyát is, akiknek nem adatik meg, hogy meleg otthonukban, szeretteikkel együtt ünnepeljenek.

Karácsony közeledtével szociálisan érzékenyebbé és segítőkészebbé válunk, mint az év megszokott hétköznapjain, így nem is csoda, hogy ilyenkor a legnagyobb a támogatási és adakozási kedvünk. A rászorulókat segítő jótékonysági és szociális szervezetek ebben az időszakban is nagy örömmel fogadják az anyagi támogatást, azonban nemcsak pénzbeli adománnyal lehet segíteni. Más módokon is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy szebb legyen a nehéz helyzetben lévők ünnepe is, amely segítségnyújtás mentén akár önmagunknak is örömet szerezhetünk, nyerhetünk egy kis plusz helyet szekrényeinkben, büszkeséggel és akár új élményekkel is megtölthetjük szívünket.

Adományozzuk el kinőtt, vagy nem használt, de tökéletes állapotú ruháinkat!

Mindannyiunk ruhásszekrényében vannak olyan darabok, amelyekhez sosem nyúlunk hozzá. Itt az ideje, hogy másoknak örömet szerezzünk velük! Szánjuk rá magunkat és válogassuk át szekrényeink tartalmát, és ajándékozzuk meg önmagunkat egy-két elfeledett darabbal és sok-sok rászorulót a kinőtt, vagy nem hordott, de teljesen jó állapotban lévő szépségeinkkel. Összegyűjtött ruháinkat vigyük el egy adományboltba vagy egy jótékonysági szervezethez és élvezzük otthonunkban a felszabadult helyet és az adományozás szeretetteljes érzését.

Szerezzünk örömet régi játékainkkal!

Padlásunkon, pincénkben vagy szekrényeink tetején porosodó, elfeledett, de jó állapotú és tiszta játékaink karácsonykor könnyedén új játszótársakra lelhetnek. Gyűjtsük egy dobozba a nem használt régi játékokat és keressünk fel egy a közelünkben lévő bölcsődét vagy óvodát, ahol szívesen fogadnák őket. Gondoljunk arra, hogy régi plüssállatunk valaki új legjobb barátja lehet, ez biztosan melegséggel tölti majd meg szívünket.

Szánjunk néhány órát azokra, akiknek a legnagyobb szükségük van rá!

Nemcsak tárgyakkal segíthetünk a nehéz sorsú embereknek, hanem időnkkel és figyelmünkkel is megajándékozhatjuk őket, amely akár életre szóló élményeket is jelenthet számukra és számunkra is egyaránt.

Legtöbbünknek természetes, hogy szeretteinkkel töltjük az ünnepeket, azonban hazánkban is nagyon sok idős ember él egyedül és magányosan, amely egyedüllét az ünnepek alatt lelkileg még megterhelőbb lehet. Ha ismerünk a környékünkön ilyen személyt, ne hagyjuk, hogy a karácsonyi időszak minden percét egyedül töltse. Hívjuk meg egy meleg teára vagy sütire otthonunkba, vagy kísérjük el egy sétára a közeli adventi vásárba, hiszen így ő is átélheti a karácsony meghitt, szeretetteljes pillanatait és biztos, hogy mind a ketten érdekes történetekkel és élményekkel gazdagodhatunk, amelyeket még sokáig emlegethetünk.

Időnkkel és energiánkkal a nélkülözőket is támogathatjuk az adventi időszakban. Számtalan szociális intézmény és segélyszervezet keres önkénteseket a téli hónapokra, hogy országszerte szebbé tegyék a rászorulók karácsonyát. Online jelentkezhetünk ezekhez a szervezetekhez önkéntes munkára, amely során többek között ételosztásban és az adományok szétosztásában segédkezhetünk.

Adományozzunk karácsonyi ajándékaink megvásárlásával!

Ha úgy érezzük, az ünnepi időszak túlzsúfolt számunkra, de mégis szeretnénk segíteni, akkor is van megoldás! Akár az ajándékok beszerzésével is összeköthetjük a segítségnyújtást az AVON közreműködésével, hiszen amellett, hogy az https://avononline.avon.hu/ oldalon minden szerettünk számára találhatunk személyre szabottan ajándékot, a vállalat minden eladott terméke után 1 Ft-ot és az adománygyűjtő termékei teljes hasznát a kapcsolati erőszak elleni küzdelemre és a bántalmazottak megsegítésére, illetve a mellrák elleni küzdelemre fordít. Így, ha az AVON-nál szerezzük be ajándékainkat, mi magunk is támogathatjuk ezeket a jó ügyeket.

Ne feledjük, nem kell hatalmas erőfeszítéseket tennünk ahhoz, hogy segíthessünk! Egy kis figyelmességgel és jóindulattal könnyedén mosolyt csalhatunk mások arcára, és ajándékozhatunk egy kis szeretetet és vidámságot azoknak is, akik komoly nehézségekkel küzdenek.