3.1 csatornás Dolby Atmos® hangprojektor

Posztteszt

  • A világ első2 3.1 csatornás Dolby Atmos hangprojektora, amely a hangokat egy integrált, háromhangszórós eszközből sugározva virtuális háromdimenziós surround hangzást képes létrehozni

  • A Sony egyedülálló Vertical Surround Engine-je hang visszaverődések és mennyezeti hangszórók nélkül szólaltatja meg a felülről érkező hangokat

  • A Sony 2018-ban bemutatott BRAVIA tévéihez passzoló design

A prémium kategóriába tartozó, Dolby Atmos támogatott HT-ZF9 hangprojektor a Sony virtuális technológiájára építve a lenyűgöző mozis hangzás még magasabb szintjét viszi el az otthonokba. A Sony új Vertical Surround Engine-je segítségével – mennyezeti vagy felfelé sugárzó hangszórók nélkül is – lélegzetelállító virtuális háromdimenziós surround hangzásban lehet részünk.

A vállalat bejelentette a HT-XF9000 modellt is, amely elülső 2 csatornás hangszórókkal rendelkezik, megjelenésében pedig elegánsan illik a televíziónkhoz. Bár a 2.1 csatornás hangprojektor kevesebb hangszórót tartalmaz, ennél a készüléknél is elérhetők a Dolby Atmos és a Vertical Surround Engine által kínált mozis térhangzás funkciók.

Kiváló funkciók egy kompakt készülékben

A Dolby Atmos és DTS:X™ támogatott HT-ZF9 hangprojektorral minden oldalról körülvesznek minket a hangok.

A HT-ZF9 készülékbe beépített Vertical Surround Engine-nek köszönhetően tényleg úgy érezhetjük, mintha helikopterek zúgnának felettünk. Ez az S-Force Pro Front Surround technológiával párosítva, amely az elülső surround hangtér javításáról gondoskodik, olyan hangzást hoz létre, amelyet nem sokan várnának egy csupán 3.1 csatornás hangprojektortól. A Dolby Atmos és a DTS:X tartalom nélkül is élvezhetjük a virtuális háromdimenziós hangzást a „Vertical S.” gomb vezérlésével, amely a kétcsatornás sztereotartalomból képes magas frekvenciájú, 7.1.2 csatornás hangot előállítani.

Arra is van lehetőség, hogy a HT-ZF9 készüléket a kizárólag hozzá tervezett SA-Z9R hátsó hangszórókkal párosítsuk, ezzel a térhangzás élménye még tovább fokozható.

A HT-ZF9 támogatja a 4K HDR és a Dolby Vision™ adatok átvitelét, így az eredeti képminőség közvetlenül a hangprojektoron keresztül jut el a tévébe, ezáltal a minőség, a szín, a tisztaság és a fényesség nem romlik. Az audiotartalmakat tekintve a HT-ZF9 támogatja a Hi-Resolution Audio formátumokat, többek között az USB-forrásból való lejátszást is. A DSEE HX™ -nek (digitális hangzásjavító HX technológia) köszönhetően más zenefájlok is közel Hi-Resolution Audio minőségben játszhatók le akár mobilról is Bluetooth®-on keresztül.

Mennyei páros

A HT-ZF9 és a HT-XF9000 soundbarok tervezésénél fontos szempont volt, hogy az új Sony BRAVIA® tévékkel olyan elegáns párosokat alkossanak, amelynek tagjai mind anyagválasztásban, mind külső megjelenésben stílusosan illenek egymáshoz.

A letisztult, minimalista belső terekhez ideális hangprojektorok teljesen beleolvadnak a környezetbe, és az összehangolt tervezés bizonyítékaként a HT-XF9000 szélét úgy alakították ki, hogy tökéletesen illeszkedjen a Sony KD-XF90 televízió állványai közé.

Mindkét hangprojektor vezeték nélkül használható, Bluetooth kapcsolaton keresztül3 csatlakoztathatjuk őket a tévéhez, így nem kell vezetékekkel bajlódni.

A HT-ZF9 Wi-Fi-kompatibilis, így könnyen kihasználhatók a Chromecast built-in4 előnyei, a hangvezérlésen keresztül pedig új zenei élményekben lehet részünk. Egy okoshangszórónak utasításokat adva zenét játszhatunk le valamely streamelő szolgáltatásból a HT-ZF9 készüléken keresztül, vagy választhatjuk a többszobás lejátszás lehetőséget is, amikor ugyanazt a zenét egy időben hallgathatjuk a lakásunk akár teljes egészében. Mivel a készülékek a Spotify Connect5 szolgáltatást is támogatják, néhány kattintással minden elérhetővé válik. A használatot tovább egyszerűsíti a megújult és intuitív felhasználói felület, amellyel a hangprojektor könnyen beállítható és használható a tévével.

Az akár 2 HDMI-bemenettel és 1 kimenettel elérhető HT-ZF9 modell segítségével további eszközök is csatlakoztathatók a hangprojektorhoz, így a házimozirendszer még teljesebbé tehető. Mindkét modell Bluetooth® kompatibilis és USB-bemenettel rendelkezik, így mobileszközről vagy USB-forrásról is lehet zenét hallgatni.

A HT-ZF9 modell 2018 tavaszán kerül forgalomba.

A HT-XF9000 modell 2018 tavaszán kerül forgalomba.

1 2018. január 8-án a Sony Corporation saját kutatása alapján

2 2018. január 8-án a Sony Corporation saját kutatása alapján

3 A BRAVIA® Bluetooth® kapcsolatát a Bluetooth® A2DP (A2DP (Advanced Audio Distribution Profile) funkció támogatja. Ami a ZF9-et illeti, ez a funkció egy későbbi gyáriszoftver-frissítés után válik elérhetővé.

4 Ez a funkció egy későbbi gyáriszoftver-frissítés után válik elérhetővé.

5 Ez a funkció egy későbbi gyáriszoftver-frissítés után válik elérhetővé.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .