Az Acer bemutatja a ConceptD 7 SpatialLabs Edition laptopot 3D alkotók számára

Az Acer bejelentette a ConceptD 7 SpatialLabs™ Edition laptopot (CN715-73G), amely szemkápráztató, szemüveg nélküli sztereoszkópikus 3D-t kínál tervezőknek és fejlesztőknek. A mobil munkaállomás az Acer SpatialLabs, amely egy optikai, megjelenítési és érzékelő technológiákból álló, valós idejű renderelési képességekkel rendelkező csomaggal támogatja az alkotókat, és szemüveg nélküli sztereoszkópikus 3D élményt nyújt. Az NVIDIA Studio ökoszisztémát is támogatja NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 Laptop GPU-kkal, exkluzív meghajtó technológiával, amely a kreatív alkalmazásokat optimális teljesítmény és megbízhatóság érdekében javítja. Egyszerűen fogalmazva: az új ConceptD 7 ideális laptop a 3D modellezéshez, és kiváló laptop a fejlesztők számára is.

A ConceptD 3 Ezel 16:10-es és a ConceptD 3 15 hüvelykes változatát is bejelentették.

“Az Acer elkötelezett az emberek és a technológia közötti akadályok lebontása mellett” – mondta Jerry Kao, az Acer Inc. társ-vezérigazgatója. “A SpatialLabs egy nagyszerű példa arra, hogyan próbáljuk ezt a célt minden tevékenységünkben érvényesíteni. A termék és építészeti CAD-től kezdve a 3D grafikát tartalmazó projektekig, a tervezők végre ténylegesen 3D-ben láthatják 3D alkotásaikat a munkafolyamat során, hogy jobb döntéseket hozhassanak, ahelyett, hogy utólag kellene megtenniük ezt. A fejlesztők is új lehetőségeket kapnak arra, hogy történeteket meséljenek el és életre keltsék ötleteiket.”

Erőteljes hardver, innovatív technológia

A 3D modellek valós idejű rendereléséhez igazán nagy teljesítményű eszközre van szükség, ezért a ConceptD 7 SpatialLabs Edition laptopot akár 11. generációs Intel® Core™ i7 processzorral, akár NVIDIA® GeForce RTX™ 3080 laptop GPU-val, akár 64 GB DDR4 memóriával és akár 2 TB NVMe PCIe SSD tárolóval szerelik. Mindezek a hardverek egy PANTONE®-hitelesített UHD 4K kijelzőt működtetnek, amely a színtechnológiák széles skálájával büszkélkedhet, Adobe RGB színskála 100%-os lefedéssel, Delta E<2 színpontossági értékkel. Mindezek által biztosítva azt, hogy az alkotók azt kapják, amit a sztereoszkópikus 3D-s laptop képernyőjén látnak.

A képernyő felett sztereo kamerák vannak elhelyezve, amelyek a felhasználó szemének és fejének mozgását, valamint a szemek pozícióját követik, hogy a képeket sztereoszkópikus 3D-ben jeleníthessék meg. Ezt úgy érik el, hogy két, egymástól kissé eltérő képet vetítenek ki egy optikai lencsén keresztül, amelyet a kijelző paneljéhez rögzítettek, és mindkettő más-más szemre vezérli a kivetített képstreamet. A valós idejű renderelési technológiák lehetővé teszik, hogy ez a folyamat azonnal végbemenjen – ha a felhasználó elfordítja a fejét, a sztereoszkópikus 3D kép úgy igazodik, mintha a felhasználó körülnézne. Az eszköz továbbá több mesterséges intelligencia-technológiával van felszerelve, amelyek olyan feladatokat látnak el, mint a sztereó képgenerálás – lehetővé téve a felhasználók számára, hogy a hagyományos 2D-s tartalmakat sztereoszkópikus 3D-s tartalommá alakítsák.

Páratlan sztereoszkópikus 3D szoftver tervezőknek

A SpatialLabs™ már a dobozból kivéve lehetővé teszi a tervezők számára, hogy valós időben tudják projektjeiket életre kelni. Az összes főbb 3D fájlformátum támogatása segítséget nyújt az alkotók számára ahhoz, hogy 3D modelljeiket sztereoszkópikus 3D-vé alakítsák, egyszerűen importálva azokat a SpatialLabs Model Viewer programba, ahol a fényerőt, a textúrákat és a HDR háttereket is beállíthatják az optimális megjelenítési opciók megtalálása érdekében. Emellett a SpatialLabs Model Viewer bővítményei jelenleg nyolc 3D szoftvercsomaghoz, köztük az Autodesk Fusion 360, a Rhinoceros és a Zbrush szoftverekhez is elérhetők, lehetővé téve, hogy az ezekben az alkalmazásokban létrehozott modelleket egyetlen kattintással a SpatialLabs Model Viewerbe exportálják, és sztereoszkópikus 3D-ben tekinthessék meg.

A laptop kiterjesztett 2D kijelzővel együtt is használható, így lehetővé teszi a tartalom létrehozását vagy szerkesztését egy külső 2D monitoron, majd az elvégzett változtatások valós időben, sztereoszkópikus 3D-ben történő megtekintését a SpatialLabs eszközön. Ez felgyorsítja a tervezési problémák felfedezésének folyamatát, és drasztikusan javítja a munkafolyamatokat. A terméktervezők a SpatialLabs Model Viewer segítségével képet kaphatnak arról, hogyan fog kinézni az általuk tervezett tárgy, mielőtt időt és erőforrásokat fektetnének a nyomtatásba vagy a kivitelezésbe. A vezetők és a munkatársak, kollégák a projekt minden egyes szakaszában egyértelműbb visszajelzést is tudnak adni, az ügyfelek pedig vizualizálhatják a tervet, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy az megfelel az elvárásaiknak.

Továbbá az Acer saját fejlesztésű megoldása, a SpatialLabs Go olyan AI technológiával lett frissítve, amelyek lehetővé teszik a sztereoszkópikus 3D tartalom létrehozását a legtöbb 2D-s tartalomból, teljes képernyőn megjeleníthetővé téve azokat, mint például fényképek, videók, egyszerű játékok, vagy akár videokonferenciák.

Acer’s SpatialLabs fejlesztői oldal – Unreal Engine plug-in és Ultraleap kézkövetési megoldás

2021 májusában az Acer elindította a SpatialLabs fejlesztői programot az Unreal Engine-hez, egy valós idejű 3D eszközhöz, amely szabadságot ad az alkotóknak, hogy megvalósítsák elképzeléseiket, lehetővé téve a fejlesztők és a csapatok számára, hogy minden eddiginél gyorsabban együttműködjenek és továbbfejlesszenek, kompromisszumok nélkül a minőség vagy a skálázhatóság terén. A ConceptD 7 SpatialLabs Edition laptop megjelenésével az Acer bemutatta a SpatialLabs Developer Site-ot is, ahol a fejlesztők hozzáférhetnek az összes eszközhöz, beleértve az Unreal Engine plug-in-t, valamint az Ultraleap Hand Tracking támogatását. Az Ultraleap hardver és szoftver használatával a felhasználók egér vagy kézi vezérlő helyett kézmozdulatokkal vihetik be a parancsokat. Ez sokkal intuitívabb élményt tesz lehetővé, és csökkenti annak szükségességét, hogy a felhasználóknak magához az eszközhöz kelljen érniük, ami különösen hasznos a nagy fizikai forgalomnak kitett kijelzők esetében, például egy múzeumban vagy bemutatóteremben.

A program részeként a fejlesztők az Acerrel együtt dolgoznak egy sor innovatív tartalmon, alkalmazáson és projekten – mindegyiket egy ConceptD 7 SpatialLabs Edition laptop segítségével készítik. Néhány példa:

  • Az autókonfigurátor lehetővé teszi a kereskedők számára, hogy különböző modelleket és opciókat mutassanak az ügyfeleknek, még akkor is, ha a hasonlóan konfigurált autó nem áll rendelkezésre a telephelyen.
  • A belsőépítészek megoszthatják a tervezési sétáikat az ügyfelekkel, hogy jobban érzékeljék a teret és az egyes elemek méretarányát a téren belül.
  • A mozgást rögzítő technológiák lehetővé teszik a térfogati mélységű videók készítését, így a felhasználók a világ bármely pontjáról 360 fokos moziélményt élvezhetnek.
  • A térbeli földmegfigyelés a műholdakról, légi platformokról és fürdőmérési szenzorokból származó nagy felbontású adatokat egyesíti, majd azokat valódi 3D-s tájképek létrehozásához egyesíti.

ConceptD 3 Ezel Convertible és 16:10 ConceptD 3 laptopok

Az Acer több új modellel is bővítette ConceptD 3 termékcsaládját, például egy új 16 hüvelykes modellel (CN316-73G), amely 16:10 képarányú képernyővel rendelkezik, valamint egy új 15,6 hüvelykes átalakítható modellel (CC315-73G), amely akár egy Wacom EMR tollat is tartalmazhat. A ConceptD 3 Pro (CN316-73P) és a ConceptD3 Ezel Pro (CC315-73P) is elérhető, mindkettő akár 4,6 GHz-es teljesítményre képes Intel® Core™ i7 processzorral és NVIDIA T1200 Laptop GPU-val.

Az új ConceptD 3 laptopok mindegyike jellegzetesen modern dizájnnal rendelkezik, és makulátlan fehér MAO (Micro-Arc Oxidation) bevonattal lettek felvértezve, amely ellenáll a foltoknak és a kopásnak, s védi a készülék teljesen alumínium MgAl vázát. Mindemellett a Delta E<2 színhelyességű, PANTONE®-hitelesített kijelző biztosítja, hogy minden finom részlet pontosan úgy nézzen ki, ahogyan azt az alkotó szeretné.

Árak és elérhetőség

A ConceptD 7 SpatialLabs Edition (CN715-73G) az EMEA-régióban decembertől, 3.599,00 EUR-tól lesz elérhető.

A ConceptD 3 (CN316-73G) Észak-Amerikában januártól lesz kapható 1.699,99 USD-tól; az EMEA régióban októberbtől 1.799,99 EUR-tól.

A ConceptD 3 Pro (CN316-73P) Észak-Amerikában januártól lesz kapható 1.899,99 USD-től, az EMEA-ban decembertől 1.899,99 EUR-tól.

A ConceptD 3 Ezel (CC315-73G) Észak-Amerikában novembertől lesz kapható 1 899,99 USD-től; az EMEA régióban októbertől 2 099 EUR-tól; Kínában szintén októbertől 13 999 RMB-től.

A ConceptD 3 Ezel Pro (CC315-73P) Észak-Amerikában jsnuártól lesz kapható 1 999,99 USD-től, az EMEA-ban novembertől 2 199 EUR-tól, Kínában pedig októbertől 14 999 RMB-től.

A pontos specifikációk, árak és elérhetőségek régiónként változnak. Az elérhetőségről, a termék specifikációiról és az árakról az adott piacokon, kérjük, lépjen kapcsolatba a legközelebbi Acer irodával vagy kiskereskedővel a www.acer.com címen keresztül.

Ez is érdekes lehet...