Julien Baker remix EP-vel színezi tovább új lemeze dimenzióit

Julien Baker február végén jelentette meg “Little Oblivions” címre keresztelt albumát a Matador Records gondozásában, melyet a hallgatóság villámgyorsan a szívébe zárt, most pedig kiderült, hogy szeptember 1-én a “Little Oblivions Remixes” című EP-vel teljesedik ki a történet. Julien maga válogatta ki a kortárs független zene maroknyi tehetséges figuráját, hogy azok aztán feldolgozzák és remixeljék az album több dalát. Így helyet kap az EP-n többek között Half Waif énekes-dalszerző, az elektronikus zenei guru Helios, az ausztrál folktonicamester Gordi és a slowcore/shoegaze úttörő Jesu is.

A kiadvány első ízelítője már meg is érkezett – Julien Baker “Bloodshot” című dalát Helios áztatta ambientes-elektronikus mélyvízbe, ami egyszerre ad súlyt és álomszerű réteget a keserédes szerzeményre, miközben még jobban kiemeli az énekesnő hangját.

Julien Baker nemrég hivatalosan is beindította a “Little Oblivions” album koncertsorozatát a The Newport Folk Festivalon, ősszel pedig Amerikát és Európát is érintő turnéra indul – hozzánk legközelebb április 30-án, Bécsben zenél majd.

HALLGASD MEG AZ ELSŐ REMIXET »

Ez is érdekes lehet...