Menü Bezárás

Te milyen társadalmi elvárástól szabadulnál meg, hogy boldogabb legyen az életed?

“Egészen addig, amíg az ember nem önmagát keresi, és azzal nincs tisztában, hogy valójában ő kicsoda, és mi az, ami neki jólesik ebben az életben, addig biztos, hogy tele lesz olyan hazugságokkal, amiktől jobb lenne megszabadulni.” – Szinetár Dóra

A Partvonal kiadó a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztiválon egy kihívásra hívta a nőket. Rachel Hollis Szabadulj meg végre a hazugságoktól, hogy az lehess, aki valójában vagy! című könyvéhez kapcsolódva és a kiadó (palackpostát ábrázoló) logóját is felhasználva egy üvegballonban gyűjtötte össze azokat az üzeneteket, amiket nők írtak nőknek: milyen hazugságoktól szabaduljanak meg az életükben, hogy sokkal boldogabbak legyenek.

Tényleg nem vagy jó anya? Már előrébb kellene tartanod az életedben? Mások gyerekei sokkal udvariasabbak/rendezettebbek a tiednél? Tényleg a testsúly határoz meg egy nőt?

A négy napos projekt alatt több száz cédula gyűlt össze a palackban. Május 2-án a Római-parton találkoztunk Szinetár Dóra színművésszel, aki nemcsak a Duna vizére bocsájtotta velünk az üzenetekkel teli palackot, hanem azt is elmondta, szerinte milyen ma nőnek és anyának lenni, fontos-e az, hogy minél több elvárásnak akarunk megfelelni, és mit engedjenek el a nők az életükből, hogy sokkal kiegyensúlyozottabbak legyenek.

Szinetár Dóra videó:itt.