Menü Bezárás

Hazudós

– Novellák kegyes kis hantázásokról és ordas nagy hazugságokról

Tizenhárom szerző tizenhárom remek írása arról, hogy milyen, amikor füllentünk, ferdítünk vagy épp hazudunk. Novellák, amelyek segítenek megérteni, ki miért nem mond igazat vagy módosítja a valóságot, és azt is, hogy ennek milyen következményei lehetnek.
Akik a gyerekkori hantákat, kamaszkori lódításokat és a vaskos felnőtt átveréseket megfogalmazták:

Bencze Blanka
Dragomán György
Erdős Zsuzsanna
Háy János
Horányi Hanna Zelma
Jászberényi Sándor
Kalapos Éva Veronika
Karafiáth Orsolya
Király Anikó
Mészöly Ágnes
Nyáry Luca
Szabó T. Anna
Tóth Krisztina


Kiváló olvasmány nem csak kamaszoknak – és ez nem kamu!


HAZUDÓS:
hazug, hazudó, hazudozó, csaló, félrevezető, eretnek, szélhámos, kókler, szemfényvesztő, becstelen, hantás, átverő, megtévesztő, simlis, füllentő, széltoló, svindler, lódító, ámító, piszkos, romlott, züllött, feslett, kicsapongó, rosszvérű, könnyűvérű, erkölcstelen, szégyentelen, szabados, szabadszájú, feslett erkölcsű, könnyelmű, gátlástalan, szemérmetlen, illetlen, frivol, ledér, csapodár, alávaló, galád, becstelen, hiteltelen, felelőtlen, rosszindulatú, jellemtelen, gerinctelen, gáncsoskodó, sportszerűtlen, tisztességtelen, megbízhatatlan, aljas. 

A tudomány álláspontja erősen megoszlik abban, hogy az ember egy nap átlagosan hányszor hazudik.
Egy kutatás szerint a csúcs napi kétszáz hazugság körül van, más tudósok szerint huszonnégy óra leforgása alatt átlagosan tízszer nem mondunk igazat, megbocsátóbb kutatók szerint legfeljebb napi két füllentéssel lehet számolni.

Férfiaknál napi öt, a nőknél három hazugság az átlag – állítják más tudósok. Hogy ebbe a kötetbe mennyi hazugságot rejtettünk, az csak akkor derül ki, ha valaki végigolvassa. 

Csapody Kinga Oldalszám: 296 oldal
Megjelenés: 2019. április 11.
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634036227
Méret: 183 mm x 124