Menü Bezárás

Vadon

Richard Ford: Vadon

Fordította: Berta ÁdámA montanai Great Falls városka a Sziklás-hegység vonulatától nem messze fekszik, ahol 1960-ban, az olajkonjunktúra idején éppoly végtelennek tűnt a jobb élet reménye, mint az ember szeme előtt elterülő síkság. A háromfős Brinson család is azért érkezik a városba, hogy megcsinálja a szerencséjét.
A hegyekben hatalmas erdőtűz pusztít, a tizenhat éves Joe apja pedig elindul, hogy önkéntesként segítsen a tűz oltásában. A fiú ezalatt tanúja lesz annak, hogyan használja ki apja távollétét anyja arra, hogy bomlásban lévő házasságából egy kapcsolatba meneküljön.

Ford regényeit és novelláit a „dirty realism”, a „piszkos realizmus” irányzatába sorolják. A világszerte ismert szerző generációjának egyik legjobbja, akit számtalan díjjal tüntettek ki. Independence Day című, 1995-ös regénye megkapta a Pulitzer- és a PEN/Faulkner-díjat is; ezzel az első olyan mű lett, amely mind a két jelentős amerikai díjat bezsebelte.
A műből Carey Mulligan és Jake Gyllenhaal főszerep lésével többszörös fesztiváldíjas film készült, amelyet a 2018-as cannes-i filmfesztiválon mutattak be.


ISBN: 9789632938356
Terjedelem: 264 oldal
Méret: 125 x 200 mm
Kötés: kartonált
Ár: 3499 Ft
Tervezett megjelenés dátuma: 2019. 04. 05.

Előrendelhető itt.