Menü Bezárás

A Seagate emeli a tétet az új tárolómegoldásaival

A Seagate Technology plc Seagate Technology plc (NASDAQ: STX), a Seagate Technology a világ vezető vállalata adattárolási megoldások területén, bejelentette új merevlemez meghajtó kínálatát a CES-en. Legyen szó játékosokról, Instagram gurukról vagy kreatív szakemberekről a Seagate olyan adattárolási megoldásokat mutatott be, mellyel megkönnyíti minden digitális területen dolgozó ember munkáját.

Napjainkban egy felhasználónak nagyon sok lehetősége van arra, hogy adatokat tároljon, illetve megosszon. A Seagate által szponzorált IDC tanulmány szerint jelenleg 5 milliárd ember dolgozik naponta digitális adatokkal. Ez a szám 2025-re már 6 milliárdra nő. A 6 milliárd embernek 18 másodpercenként fog egy digitális adatot létrehozni, ami 175 zettabájt adatmennyiséget jelent. Ilyen adatmennyiség mellett természetesen a felhasználóknak megbízható módszerekre van szüksége az adataik kezelésére és védelmére egyaránt. A Seagate elkötelezett híve annak, hogy a felhasználókat kiszolgálja és ezért a legmodernebb megoldásokat vonultatja fel, többek között LaCie® Mobile Drive, a LaCie Mobile SSD, a Seagate Backup Plus HDDs, a FireCuda® 510 és a BarraCuda® 510 belső SSD-ket, valamint az IronWolf® 110 NAS SSD-t melyek minden lehetséges területen kiszolgálják a felhasználók igényeit.

„A mai digitális világ globálisan befolyásolja a fogyasztókat és a vállalatokat. A vállalatok egyre nagyobb mértékben digitalizálódnak és ez egyre több valós idejű adatkapcsolatot hoznak létre. Ezekkel a változásokkal egyidejűleg magasabbak az elvárások az adatok kezelésével kapcsolatban is” – nyilatkozta Jeff Fochtman a Seagate marketingért felelős alelnöke.

A Seagate több mint 40 éves tapasztalattal rendelkezik az adattárolás területén és nagy hangsúlyt fektet arra, hogy az ügyfeleit is felkészítse az új korszakra. Az új adattárolási megoldások lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy hatékonyan tudják az adataikat kezelni, akár videóról, fényképről vagy akár dokumentumokról legyen szó.

A Seagate új tárolási megoldása segíti a fogyasztókat az adatok tárolásában és az adattárolási igények kezelésében.

A stílusos adattárolás ikonja
A Seagate prémium márkája a LaCie továbbra is ikonikus megoldást kínál minden felhasználó számára. Legyen szó akár mindennapos munkáról, vagy naponta többszöri adatmentésről a LaCie mobil drive ezt az igény is kielégíti akár 5 TB tárhelykapacitással ötvözve. Ha inkább a sebesség a fő szempont akkor a tökéletes választás a LaCie mobile SSD mely 2 TB tárhelykapacitást nyújt akár 540 MB/s adatátviteli sebességgel. Legyen szó bármilyen munkáról, akár utómunkálatokról vagy akár 4K videó szerkesztésről a LaCie meghajtói segítenek időben befejezni minden elkezdett projektet. Mindkét meghajtó egyedülálló, szemet gyönyörködtető megjelenéssel rendelkezik tökéletes kiegészítő lehet akár egy Apple MacBook mellé is. A meghajtó extra szolgáltatásként 1 hónapos hozzáférést biztosít az Adobe Creative Cloud szolgáltatásaihoz is. A LaCie Mobile Drive 2 éves korlátozott, míg a LaCie Mobile SSD 3 éves korlátozott garanciával és a Seagate Data Rescue szolgáltatáshoz való hozzáféréssel rendelkezik. Mindkét új meghajtó januárban lesz elérhető.

Meghajtód a kedvenc emlékeidhez
A mai világban szinte mindenki rendelkezik mobil eszközökkel, laptoppal és asztali számítógéppel. Pontosan emiatt sokan sokféleképp kapcsolódnak a digitális élethez, sok helyen tárolnak különböző adatokat, legyen szó akár fényképekről, filmekről, dokumentumokról. A Seagate Backup Plus külső adathordozó abban segít, hogy ezeket az állományokat mindig biztonságban tudhassuk. A Seagate Backup Plus meghajtók az a biztonságérzetet nyújtják amire szükségünk van a mindennapokban. A Backup Plus Ultra Touch exkluzív hatást nyújtanak és elhozzák otthonunkba a prémium minőséget. A Backup Plus Ultra Touch meghajtók 1 és 2 TB kapacitással rendelkeznek és olyan prémium funkciókkal, mint az automata biztonsági mentés funkció akár több különböző eszköz között mindezt hardveres titkosítással ötvözve. A Backup Plus Slim mely 1 és 2 TB kapacitással rendelkezik, a Backup Plus 4 és 5 TB kapacitással rendelkezik és alumínium házban kék, fekete és ezüstszínben elérhető. A Backup Plus modellek 2 hónapos ingyenes előfizetést biztosítanak az Adobe Creative Photography szolgáltatáshoz. A Backup Plus Ultra Touch februárban, míg a Backup Plus Slim és Portable márciusban lesz elérhető.

Gyors előny, játékosoknak
Az eSportok és az élő közvetítések korszakában a Seagate komolyan veszi a játékot és az ehhez szükséges sebességet. A FireCuda 510 M.2 PCIe NVMe SSD kimagasló teljesítményt nyújt mind írás mind az olvasás területén az akár 4K-s játékélmény érdekében. A 4K-s videófeldolgozás, magas IOPS lehetővé teszi a játékosok számára, hogy egyszerre több videófolyamot és -programot futtassanak – ami alapvető fontosságú a játékrögzítéshez és a streaminghez. Az ultra kicsi M.2 2280-as szabvány lehetővé teszi, hogy a FireCuda 510 bármilyen rendszer részese lehessen legyen akár szó asztali számítógépről, laptopról vagy akár egy mini pc-ről. Természetesen sebességre nemcsak a játékosoknak van szüksége, így a BarraCuda 510 M.2 NVMe SSD kiváló társa lehet azoknak, akik egyszerre több munkafolyamatot végeznek és így szintén szükségük van a kimagasló teljesítményre. Természetesen a BarraCuda 510 M.2 NVMe szintén ultra kis formátumú így bármilyen rendszer részese lehet legyen akár szó asztali számítógépről, laptopról vagy akár egy mini PC-ről. A márka szerelmeseinek nem kell sokat várnia hiszen a FireCuda 510 és a BarraCuda 510 a hozzá tartozó Seagate Sea Tools SSD GIU vezérlő 5 év garanciával már tavasszal elérhető lesz.

A világon először: SSD NAS-ok számára
A Seagate IronWolf 110 SATA SSD a világon először kifejezetten NAS-ok számára. Vállalati tartóssággal és megbízhatósággal 24/7 üzemidőre tervezve és akár 3,84 TB kapacitással. A Seagate DuraWrite technológia felgyorsítja az írási és olvasási folyamatokat és akár 7000 TBW életciklust biztosít a 3,84 TB kapacitású meghajtón. Egy NAS a mai világban elengedhetetlen mind az otthoni, mind a vállalati szféra számára. A legjobb teljesítmény és a kimagasló biztonság érdekében a Seagate IronWolf meghajtók 5 év garanciát és 2 éves adat-helyreállítási garanciát nyújtanak. Az IronWolf 110 januárban lesz elérhető.

További részletekért látogass el a Seagate Experience Zone-ban található „Level Up”-ra a CES 2019-es kiállításon a The Venetian hotel, 3. szintjén található, Lido Ballroom 3140-ben. Itt megismerheted a kreatív munkafolyamatokat, az intelligens otthoni technológiákat, a gaming, az edge computing és egyéb megoldásokat.