Menü Bezárás

Megjelentek Jü Hua és Schiff András kötetei

Schiff András: A zene a csendből jön – Beszélgetések Martin Meyerrel

Fordította: Győri László és Hamburger Klára

Schiff András: A zene a csendből jön – Beszélgetések Martin Meyerrel„Mondhatjuk, hogy a zene alapvetően a lélekből fakad” – vallja Schiff András, aki a Neue Zürcher Zeitung egykori rovatvezetőjének, Martin Meyernek mesélt kezdetekről, tanításról, interpretációról. A könyv első részét adó beszélgetés életútinterjú és zenei hitvallás egyszerre, a második részben a művész zenei és társadalmi témájú esszéi kaptak helyet. Schiff idegenvezetőként kíséri végig az olvasót a zenetörténet legnagyobb komponistáinak életművén, visszaemlékezik mestereire, és figyelmeztet arra is, hogy egy országnak csak akkor van jövője, ha nem feledkezik meg a múltjáról.

Olvasson bele

Megrendelés
Megjelenés: 2018. november 21.
Oldalszám: 784 oldal
Méret: 140 x 215 mm
Kötés: Keménytábla, védőborító
Ár: 4999 Ft
ISBN: 978 963 14 3759 1

line

Jü Hua: Kína tíz szóban

Kínában betiltva!
Fordította: Zombory Klára

Jü Hua: Kína tíz szóban„Aki ma forradalmi bajtárs, holnap már osztályellenség.”
Hogyan készül a tökéletes tacepao? Hány óra kell egy betiltott regény lemásolásához? Mi köze Maónak a hamisított mobiltelefonokhoz? Rendhagyó útikalauzában Kína elmúlt negyven évének drasztikus változásain vezeti végig az olvasót Jü Hua. Tíz nagy témán keresztül beszél társadalomról, krízisről és a kulturális forradalom legsötétebb éveiről. A vezér, a nép, az olvasás, az írás vagy az utánzat fogalmát körüljáró fejezetek középpontjában a kisember áll, akinek sorsa „egyetlen éjszaka leforgása alatt száznyolcvan fokos fordulatot vehet”. A Kína tíz szóban memoár, politikai kommentár és látlelet egy országról, amely egyszerre tűnik végtelenül távolinak és nagyon ismerősnek.
Kína tíz szóban című kötetének publikálását hazájában nem engedélyezték, ezért az első kínai kiadása Tajvanon jelent meg.

Olvasson bele

Megrendelés
Megjelenés: 2018. november 20.
Oldalszám: 288 oldal
Méret: 125 x 197 mm
Kötés: Flexibilis
Ár: 3299 Ft
ISBN: 978 963 14 3756 0