Menü Bezárás

Az első ultraintelligens gép lesz az emberiség utolsó találmánya?

Frank Schätzing

A pillangó zsarnoksága

 

Fordította: Győri László és Fodor Zsuzsa

A pillangó zsarnoksága Frank Schätzing legfrissebb technoeposza, az új RAJ. Egy kaliforniai gyilkossági helyszíneléstől és egy Szilícium-völgyi világcégnél tartott házkutatástól ezúttal is az emberiség végső szabadságharcáig jutunk el: a mesterséges intelligencia és a párhuzamos valóságok mint manipulációs eszközök ellen vívott totális háborúig.
Emlékszünk még Frank Schätzing RAJ című regényére? A német mester egyetlen képből bontja ki az egész világra kiterjedő ökokatasztrófa és a megvadult természettel szemben vívott emberi küzdelem történetét: egy halász nyomtalanul eltűnik Peru partjainál. Ez a zárt, pici jelenet sodorja bele az olvasót az ember ellen forduló természeti környezet ezer oldalas eposzába.
Eltelt tizenöt év, és Frank Schätzing most visszatért legsikeresebb regényszerkesztési módszeréhez. Agok, a dél-szudáni milicista gerillatámadást vezet hazája zavaros háborújában a mészárosként ismert John Olony állásai ellen. A regény nyitánya könyörtelen mikrorealizmussal mutatja meg az afrikai polgárháborúk iszonyatát és értelmetlenségét.
Az olvasó az élő történelemben találja magát. Ám egyszer csak ismeretlen lények támadják meg és falják fel a gerillákat (magát Agokot is) a tejszerűen átlátszatlan trópusi párában. Mindenki meghal.
Így indul A pillangó zsarnoksága, amely a XXI. század technológiai forradalmának katasztrofista forgató könyvén vezeti végig az olvasót.


ISBN: 9789632938141
Terjedelem: 700 oldal
Méret: 140 x 220 mm
Kötés: füles, kartonált
Ár: 5499 Ft

Megrendelhető itt.

Beleolvasó itt.