Menü Bezárás

A HTC VIVE teljeskörű vállalati vr szolgáltatással jelentkezik

 

A VIVE Focus Észak-Amerikába és Európába érkezik;

Az új platform, a hardver és a szoftveres megoldások teljeskörű VR élményt nyújtanak a vállalati felhasználóknak

 

Seattle, WA – 2018. november 8. – A HTC VIVE™ új, vállalati környezetbe szánt prémium VR megoldást, hozzá új platformot és hardvert valamint egy kereskedelmi forgalomban elérhető szoftvert jelentett be. A bejelentés újfent megerősít a Vive elkötelezettségét aziránt, hogy a vállatok számára, azok méretétől függetlenül biztosítson kiváló termékeket és szoftveres szakértelmet, mindezt kiváló VR hardverrel párosítva. Ezzel a komplex rendszerrel, amit Qualcomm® Snapdragon™ 835 Mobile VR platform hajt, a vállalatok egyszerűen és hatékonyan kommunikálhatnak munkavállalóikkal és ügyfeleikkel. A Qualcomm, a SimForHealth vagy a Volkswagen Group már jelenleg is dolgoznak saját, Vive-on alapuló oktatásaikon, szimulációikon és termékeiken.

A mai bejelentés értelmében a Vive új prémium termékkínálata elérhető lesz a nyugati piacokon, beleértve a VIVE FOCUS™-t; egy új, egyedülálló HMD (fejre rögzíthető) megoldást vállalatoknak; a VIVE WAVE™ VR SDK-t, azaz nyitott platformot a fejlesztőknek, és a Vive Sync-et, egy új vállalati szoftvert.

Vive Focus: erőteljes, önmagában is működő VR élmény

A Vive Focus komplex és kiemelkedő VR élményt nyújt vállalatok számára, és mintegy 37 országban lesz megvásárolható. A Vive Wave platformon és a VIVEPORT™-on keresztül elérhető tartalmak segítségével ez az önmagában használható headset a mobil VR élmény legjavát nyújtja. A Vive Focus erőteljes és hordozható, a PC nélkül működő headsetek közül a legjobb felbontással rendelkezik.

A Vive Focus-hoz nincs szükség külső bázisállomásra vagy szenzorokra. A vállalati felhasználó azonnal működésbe hozhatja az eszközt, amelyben 3K AMOLED kijelzőpár, interaktív tracking és Snapdragon™ 835 processzor dolgozik. A nagy felbontású (2880 x 1600) grafikus teljesítmény megfelel az olyan professzionális VR rendszerek által nyújtott élménynek, mint a Vive Pro. Mindezt innovatív world-scale tracking és 110°-os látómező egészít ki. A teljesen vezetékmentes eszközt egy feltöltéssel akár 3 órán keresztül használhatjuk.

A Vive Focus a Vive Enterprise Advantage professzionális felhasználásra szánt programján keresztül két lépcsőben kínál kereskedelmi licencet, dedikált terméktámogatást és szervizszolgáltatásokat. Mindkét verzió esetén a szolgáltatás részét képezi a személyre szabott hardver garancia, korlátozott, meghibásodásból fakadó állásidő, dedikált terméktámogatás és magasszintű termékmenedzsment szolgáltatás, úgy, mint több eszköz egyszerre történő beállítása.

 

VIVE WAVE: Innovatív platform önmagában használható VR eszközökhöz

 

Az új Vive Wave VR SDK nyitott interfészen keresztül lehetővé teszi a különböző mobil VR headsetek és kiegészítők interoperabilitását, azaz együttműködését. Mindez a Viveporttal érhető el valamennyi Vive Wave eszközre. Ennek köszönhetően a VR tartalomfejlesztők hatékonyabban állíthatnak elő tartalmakat, amiket ráadásul egy szélesebb felhasználói körhöz juttathatnak el. Az eszközgyártók pedig a VR optimalizáció helyett hardveres fejlesztéssel foglalkozhatnak, a Viveport platformról hozzáférést kapva a minőségi és változatos VR tartalomhoz.

A Vive Wave egyértelmű lépést jelent a VR piacon tapasztalt megosztottság ellen, mivel a fejlesztők így közös platformra készíthetnek tartalmat. Jelenleg 150 alkalmazás érhető el a Wave-en, melyek világszerte 5 önmagában használható készüléken futtathatók. Megjelenése óta 15 partner jelentette be, hogy támogatja a Vive Wave-et és integrálni fogja azt termékeibe.

A Shadow Creator is csatlakozik a Vive Wave platformhoz

A Vive Wave legújabb hardveres partnere a Shadow Creator. Ők a Shadow VR megálmodói, ami egy több eszközt egyesítő VR HMD 6DoF kontroller támogatással. A termék november 11-től világszerte elérhetővé válik.

“A Vive és a Wave által biztosított előnyök kétszeres erővel bírnak számunkra.” – mondta el Jinxin hu, a Shadow Creater ügyvezető igazgatója. “A nyitott platformmal jövedelmezőbb konstrukciót tudunk kialakítani, egyúttal több nemzetközi felhasználóhoz juthatunk el, ami így hozzájárul vállalatunk nemzetközi ismertségének növeléséhez.”

A Shadow VR HMD eszköz Snapdragon 835 processzor és Fresnel ultravékony optikai lencsével érkezik, mindezt saját fejlesztésű holografikus 3D UI Blue Cat és 6 szabadságfok (DoF) teszi teljessé. A 2K (2560×1440) HD kijelző tiszta és valósághű képet, a sztereó duál hangszórók pedig magával ragadó hangzást adnak. A Shadow VR saját fejlesztésű  6DoF kontrollere kilenc tengelyes nagy pontoságú giroszkóppal, sugárkövetéssel és a legtöbb VR kontrollerrel kompatiblis billentyűzet-elrendezéssel bír.

A Vive-val hatékonyabban dolgozhatnak a vállalati felhasználók

 

A Vive egyúttal bejelentette a Vive Sync-et, egy új virtuális valóság alapú kollaborációs alkalmazást, kifejezetten a Vive Enterprise szolgáltatáscsomagot megvásárló felhasználók számára. A Vive Sync egy intuitív kollaborációs eszköz, ahol a csapatok virtuálisan találkozhatnak egy közös térben. Ennek segítségével javulhat a szervezeten belüli kommunikáció és hatékonyság.

Az alábbi partnerek használják vállalati célokra a Vive Focus-t:

  • Immersive Factory: a francia startup olyan virtuális oktatási anyagok készítésével és tervezésével foglalkozik, amik a munkahelyi biztonság, egészség és környezetvédelem kérdéseit veszik sorra.
  • Innoactive: a müncheni startup VR és AR vállalati szoftvereket tervez autópari, kiskereskedelmi, gyógyszeripari és pénzügyi vállalatok számára. Az Innoactive szoftverei egységes tartalomgyártást és VR kollaborációs tervezést, szimulációs és oktatási alkalmazásokat biztosítanak.
  • Modal: Nolan Bushnell és az Atari valamint a Chuck E. Cheese’s sikerein fellelkesülve a Modal társadalmi, szórakoztató és szabad mozgású, hely alapú VR szórakoztatást nyújt a nagyközönségnek.
  • Primitive: háromdimenziós programozási világ, ahol szoftverfejlesztők megnézhetik és interakcióba léphetnek kódjaikkal, és megkereshetik azokban a hibákat, mindezt egy végtelen virtuális térben.
  • Qualcomm Technologies: a Think F.A.S.T. demo egy látványos bemutató egészségügyi hallgatóknak, dolgozóknak, ami új alapokra helyezi az oktatást és a gyakorlatot. Egy olyan egészségügyi VR környezetet teremt, ahol a felhasználók a való életben előforduló feladatokkal szembesülhetnek, és részt vehetnek a stroke tüneteinek diagnosztizálásában, csökkentve a betegség hosszútávú hatásait.
  • SimForHealth: egészségügyi szakemberek számára oktatási anyag készítése interaktív, kollaborációs megközelítésben.

A Vive vállalati felhasználásáról további információ: https://enterprise.vive.com.

Idézetek az együttműködő felektől:

A vállalatok számára a hardverek költsége és a tartalomgyártás jelenti a legnagyobb akadályt a VR alapú tréningekben rejlő lehetőségek kiaknázásában. Ezt a szoftvercsomagjaink ingyenes on-prem licencével szeretnénk feloldani, mind a Unity3D tartalomgyártási eszközcsomag mind pedig az Innoactive Hub tartalomelhelyezési rendszer esetében. Támogatjuk a Vive Wave SDK-t, a Vive Focus-t és az új 6dof kontrollert, hogy vásárlóink kihasználhassák a VR tréning nyújtotta előnyöket alacsonyabb költség és nagyobb rugalmasság mellett. Ezzel új szintre érhet a VR tréningek terjedése.” – mondta el Daniel Seidl, az Innoactive vezérigazgatója és alapítója.

“A Volkswagen Groupnál nagyon izgatottak vagyunk, hogy a Vive-ot használhatjuk és beépíthetjük belső folyamatainkba. Erőteljes növekedést tapasztaltunk programjaink hatékonyságát illetően. Örömmel kezdjük meg az új fejezetet a Vive Focus és a Vive Wave platform segítségével.” – Dennis Abmeier, Volkswagen Group IT/Digitális valóság.

“A COLAS RAILS számára összeállított oktatási program sokat profitálhat a Vive Focus-nak köszönhetően, hiszen ez az önmagában használható eszköz a VR erejét nyújtja, gyors és egyszerű beüzemeléssel a különböző gyáregységekben. Az Immersive Factory úgy gondolja, hogy a jelenlegi kontroller többféle interakciót tesz lehetővé, így az emberek valóban úgy mozoghatnak, dolgozhatnak és viselkedhetnek, ahogyan azt a való életben tennék. Az Immersive Factory a Vive Focus-on keresztül elérhetővé teszi programjainak nagy részét (15) platformjain keresztül december közepétől. Emellett Vive Focus headseteket fognak használni a VR Safety Day-en, amit olyan vállalatoknak szerveznek, mint Suez, Veolia, L’oreal, Vinci, Moët Hennessy, Thales, Schneider Electrics, Airbus, Colas, Bic. A 2018-as év során több mint 6000 munkavállaló vesz részt ebben a kezdeményezésben. – tette hozzá Olivier Pierre, az Immersive Factory ügyvezető igazgatója és alapítója.

“A Vive Focus a Modal helyalapú VR szórakoztató rendszerének kihagyhatatlan eleme lett. A vállalati szintű megoldások, a költségek és a hozzáférhetőség mind vállalati modellünk és piaci megközelítésünk szolgálatába állíthatjuk.” – fejtette ki Jason Crawford, a Modal társalapítója.

“A Vive a VR kezdete óta az egyik legjobb és legtámogatóbb partner a kis VR vállalkozások számára. A Wave által olyan platformra fejleszthetünk, ami számos új lehetőséget biztosít a vállalati és az egyéni VR alkalmazások terén.” – fejtette ki John Voorhees, a Primitive alapítója és vezérigazgatója.

“A Qualcomm Technologies, a Snapdragon 835 Mobile VR platformon keresztül, örömmel veszi ki részét az önmagában működő VR megoldásokból. Ez tovább erősíti kapcsolatunk a Vive Focus-szal és a Vive Wave-vel, amivel hatékonyan támogathatjuk a vállalati termelékenységet.” – tette hozzá Hugo Swart, Head of XR, Qualcomm Technoloiges, Inc.

“2016 óta vagyunk a HTC Vive partnerei, a Focus segítségével pedig új példát állíthatunk a VR orvosi és ápolói képzésekben történő felhasználására. A HTC Vive pro headsettel megvalósított többszereplős digitális szimulációnk, és a HTC Vive Focus-ra fejlesztett alvási apnoe szimulációnk hatalmas segítséget jelent az egészségügyben dolgozók képzése során.” – mondta el Xavier Abadie, a SimForHealth fejlesztési vezetője.

Idézetek a Wave hardverpartnereitől

Dr Xiaohui Wang, a Skyworth VR vezetője úgy fogalmazott, hogy a VR világában a Vive hozta létre a legbefolyásosabb platformot a tartalmakat illetően. Óriási erőforrásokat és számos alkalmazást biztosított már. A Skyworth kínai felhasználói bázisát és szolgáltatói hálózatát kiválóan kiegészítik a Vive tartalmak. Elmondta: “A Skyworth magas szintű együttműködésre törekszik a Vive-val, egyenlő és kölcsönös előnyök mentén. Azon dolgozunk, hogy közös előnyöket realizáljunk, és mindkét fél százmára kedvező helyzetet építsünk ki.”

A HTC Vive és a Pico együttműködése már megkezdődött a kínai piacon. A Pico a Viveporttal előretelepítve szállítja Pico VR headsetjét, ami már kapható Kínában.” – mondta el Karen Zu, a Pico Technology marketing alelnöke.

“Hiszünk abban, hogy a mobil VR a jövőben számos lehetőséggel kecsegtet, így a iQIYI elkötelezett a kutatás-fejlesztés és a mobil VR eszközök értékesítése valamint a kapcsolódó VR videotartalmak mellett. Azon vagyunk, hogy elősegítsük a hardver és szoftver terület egységesítését, és foglalkozzunk a tartalmakat és a VR élményt érintő kihívásokkal. Így a iQIYI  aktív részt vállal a HTC által létrehozott VIVE Wave mobil VR ökoszisztémában.” – mondta el Sun Feng. A iQIYI minden márkáját, termékét és folyamatát megvizsgálja, hogy teljeskörűen feltárja a HTC VIVE-val való együttműködésben rejlő lehetőségeket, mindezt minőségi termékek és tartalmak előállításával.

 

A HTC VIVE-RÓL

A VIVE egy, a maga nemében egyedülálló, virtuális valóság platform, ami room-scale VR technológián és valósághű interakción alapul. A VIVE ígéretéhez hűen új technológiát és kiváló tartalmakat biztosít, megalkotva az egyik legerősebb VR ökoszisztémát hardveresen és szoftveresen egyaránt. A VIVE ökoszisztéma a legjobb VR hardver a piacon. Ennek része a VIVE X, egy 100 millió dolláros VR-rel és kapcsolódó technológiákkal foglalkozó startupoknak szóló akcelerátor program, a VIVEPORT, egy nemzetközi platform és alkalmazásbolt a világ első VR előfizetéses modelljével 60 országban, és a VIVE Studios, VR tartalomfejlesztésre és annak bemutatására biztosít teret. A Vive-ról további részletek a www.Vive.com weboldalon találhatók.

További információ: www.Vive.com.

Megosztás