Menü Bezárás

Valódi krimik testközelből

 

P. Gál Judit: Gyilkosokkal szemtől szemben könyvbemutató

Időpont: 2018. november 7., szerda, 18:00

Helyszín: ALLEE Bevásárlóközpont LIBRI (első emelet).

(1117 Budapest, Október huszonharmadika u. 8-10.) 

Web: https://www.facebook.com/events/2182291508697609/

A belépés ingyenes!

Aki szereti a krimiket, aki szívesen nézi a nyomozók, a bírók és a helyszínelők munkáját bemutató sorozatokat, aki figyelemmel követi a hazai kiemelt gyilkosságokat, de nem csak a felderítésük iránt érdeklődik, biztos, hogy hatalmas érdeklődéssel forgatja majd hazánk egyik legismertebb bűnügyi riportkönyvírójának, P. Gál Juditnak legújabb, Gyilkosokkal szemtől szemben című riportkönyvét.

A tízkönyves szerző sorra járta Magyarország leszigorúbban őrzött börtöneit, és szemtől szemben tette fel a legkellemetlenebb kérdéseket is az emberölésért súlyos ítéletüket töltő bűnözőknek. Ekkor jött rá, hogy a gyilkosok – ugyanúgy, mint a filmekben – sokszor egyetlen gyilkossági rendőrt, szakértőt vagy akár az ítéletüket kimondó bírót érzik ellenségüknek.

P. Gál Judit ezek után kifaggatta az utóbbi évek legsúlyosabb gyilkossági ügyeiben dolgozó rendőröket, bírókat is. Interjúalanyai valódi kérdéseket kaptak és valódi válaszokat adtak a legszemélyesebb kérdésekre is.

Az olvasó pedig épp ezért, mint egy-egy megtörtént krimit, úgy láthatja maga előtt mindazt, ami a gyilkosok üldözése alatt, majd később a per során a nyílt színen és a kulisszák mögött történt.

A könyv november 7-én, szerdán az ALLE Bevásárlóközpontban található LIBRI könyvesbolt 1. emeletén tartott eseményen mutatkozik be először a nagyközönségnek, amelyen nem csak a szerző, hanem a kötetben szereplő országos hírű nyomozók és bírók is jelen lesznek, megosztva tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

Meghívottak:

dr. Makai Lajos büntetőbíró, a Pécsi Ítélőtábla elnöke

dr. Surdy Miklós volt büntetőbíró, ügyvéd

dr. Krispán István alezredes, pszichológus, a hazugságvizsgálatok magyarországi meghonosítója

dr. Kovács Lajos ezredes, az utóbbi évtizedek egyik legnagyobb gyilkossági szaktekintélye

dr. Petőfi Attila vezérőrnagy, a Készenléti Rendőrség Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztály vezetője

A szerző és a résztvevők a helyszínen a könyvet dedikálják.

A belépés ingyenes!

A szerzőről:

P.Gál Judit 1995-ben kezdett bűnügyi újságíróként dolgozni. A tízkötetes szerző 1999-ben az év legsikeresebb bűnügyi riportkönyvével, az Én, a Whiskyssel vált ismertté. Ezt követően sorra jelentek meg bűnügyi riportkönyvei, amelyek új műfajt teremtettek a magyar könyvpiacon.

Az Ördögök ügyvédei sorozat három kötete vagy az utolsóként megjelent Halálosztók könyvek: Halálosztók (2013), Halálosztók 2 (2015) kivétel nélkül sikerkönyvek voltak, több mint 100.000 példányban fogytak el, illetve fogynak a mai napig.

Megosztás