Menü Bezárás

A Manó Könyvek októberi újdonságai

 

Bőven lesz miből választani októberben a Manó Könyveknél. Egy kisegér hozza el hamarosan a karácsonyt Alex T. Smith gyönyörű könyvében, és az állatok is karácsonyoznak egy kedves történetben, amelyhez Eve Tharlet készített hangulatos rajzokat. És itt még nincs vége a karácsony témájú könyveinknek: kedvencünk, Berci is készül az ünnepekre, és a Bűbájos hercegnők története is folytatódik egy téli hangulatú könyvben. A Tony Wolf-rajongók most kétszeresen is örülhetnek, mert a Mesél az erdő-sorozat manókról szóló újabb része mellé egy káprázatos mesekönyvgyűjtemény is csatlakozik. A lagúna titkát fedi fel a Varázslat Velencében-sorozat új része, a Varázslatos Állatbirodalomban pedig Bibi, a kis póni lesz a nap hőse. Ha már lovaglás: átfogó könyvünk jelenik meg a témában, ami nem csak album, hanem kézikönyv is, rengeteg képpel, tudnivalóval. Johanna Basford a világ minden tájára elkalauzol, hiszen ezúttal a legkülönfélébb kertekbe kukkanthatunk be, majd kelthetjük a rajzai segítségével életre őket. Utolsó előtti kalandjára hajózik a Sherlock, Lupin és én sorozat egy újabb izgalmas nyomozással. Hírlevelünk végén az egészen kicsiknek is találnak könyveket, jó böngészést hozzá!

line

Alex T. Smith: A kisegér, aki elhozta a karácsonyt

24 és fél fejezet, egy mese és egy adventi nagy utazás, amellyel mindenki felkészülhet az ünnepre – mindezt nyújtja Alex T. Smith legújabb, gyönyörűen illusztrált könyve.
Fülöp, a kisegér feladata, hogy eljuttassa Olivér levelét a Mikulásnak, miközben küldetése alatt rengeteg izgalmas kalandot él át, és igaz barátokat is szerez.
Mint egy igazi adventi kalendáriummal, úgy számolhatunk vissza karácsonyig, és kipróbálhatjuk azt a sok kreatív ötletet, amelyekből minden napra kínál a könyv: írhatunk levelet a Mikulásnak, vagdalthúsos pitét, karácsonyi üdvözlőlapot, ajándékokat és díszeket is.
Fülöp történetével olyan szívmelengető karácsonyi mesét veszünk a kezünkbe, amely minden bizonnyal igazi családi hagyománnyá válik és minden évben újra előkerül majd.

Várható megjelenés: 2018. október 03.
Kötés: Keménytáblás
Méret: 255 mm x 200 mm x 15 mm
Terjedelem: 176 oldal
Ára: 4490 Ft
ISBN: 9789634035596
Fordító: Schmiedl Gábor

line

Kate Westerlund, Eve Tharlet: Állatok karácsonya

Karácsony este volt, de az erdőben állatoknak ebben az évben nem volt túl sok ünnepelnivalója. Az erdőlakók nem találtak elég élelmet, és a kis szarvas nagyon aggódott, hogy mihez kezdenek majd karácsonykor, ezért egy csillaghoz fordult segítségért. Másnap csengettyűk szavát hallotta a távolból…

Várható megjelenés: 2018. október 10.
Kötés: Keménytáblás
Méret: 290 mm x 220 mm x 10 mm
Terjedelem: 32 oldal
Ára: 2490 Ft
ISBN: 9789634035657
Fordító: Nánási Yvette

line

Tony Wolf: Mesél az erdő – A manókról

A népszerű sorozat legújabb részében az erdő lakói összebarátkoznak a manókkal, akik végre előbújhatnak a fatörzsből, ahova eddig be voltak zárva. Sok móka és nevetés vár a törpékre, hiszen újdonsült barátaik mindig valami turpisságon törik a fejüket. Az elragadó, vidám illusztrációk remekül kiegészítik a kedves történeteket.

Várható megjelenés: 2018. október 26.
Terjedelem: 24 oldal
Méret: 238 mm x 163 mm x 12 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 2490 Ft
ISBN: 9789634035718
Sorozat: Mesél az erdő
Fordító: Toderó Anna

line

Tony Wolf: Legszebb meséim

Ki ne szeretné, ha a polcról levéve kitárulna a világ mesekincstára, és előbukkannának a legszebb klasszikus mesék. Ennél már csak az lehet tökéletesebb, ha mindannyiunk kedvenceit Tony Wolf csodálatos rajzait nézegetve olvashatjuk újra. Minden családban ott a helye!

A kötetben ez a 43 mese kapott helyet:
A kis hableány, Pöttöm Panna, A rút kiskacsa, Az ólomkatona, A császár új ruhája, Borsószem hercegkisasszony, A tűzszerszám, Hókirálynő, Pinokkio, A róka és a szőlő (La Fontaine), A ló és a szamár (Aesopus), A teknős és a nyúl, Az egerek gyűlése (La Fontaine), A gém, a halak és a rák (Tolsztoj), A falusi és a városi egér (Aeszópusz), Az oroszlán háborúba megy (?), A holló és a róka, A tücsök és a hangya, A sót cipelő szamár (Aeszóposz), A farkas és a bárány, A varjú meg a páva , A két kiskecske, A hiú szarvas (La Fontaine), A róka meg a gólya vendégsége, A béka és az ökör (La Fontaine), Az oroszlán meg az egér (Tolsztoj), A róka, a kígyó és a földműves (?), A húst vivő kutya (Aeszópusz), Jancsi és Juliska (Grimm), Hófehérke és a hét törpe, A három kismalac, Rumpelstitkin (Grimm), A hét kecskegida (Grimm), A csizmadia szerencséje (?), Hüvelyk Matyi, Az aranylúd (Grimm), A nyúl meg a sün (Grimm), Brémai muzsikusok (Grimm), A hét holló (Grimm), Az aranyhal (Grimm/orosz népmese), Gulliver (Swift).

Várható megjelenés: 2018. október 25.
Terjedelem: 232 oldal
Méret: 238 mm x 163 mm x 30 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 3990 Ft
ISBN: 9789634035695
Fordító: Todero Anna

line

Christian Tielmann: Berci és a fantasztikus karácsony – Berci regény 7.

Mindjárt itt a karácsony!
Berci már nagyon készül rá, hogy mint minden évben, mézeskalácsot süssenek, ajándékokat készítsenek, és kiválasszák a karácsonyfát.
De aztán Mamának és Papának hirtelen el kell utaznia, ezért egy hétre Nagyi és Nagyapa veszik át az irányítást.
Berci hamarosan rájön, hogy a széttört szánkó, vagy, hogy fúrógéppel készítik a mézeskalácsot, mind-mind egy fantasztikus karácsony kezdetét jelentik.

Várható megjelenés: 2018. október 24.
Terjedelem: 96 oldal
Méret: 215 mm x 145 mm x 20 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 1490 Ft
ISBN: 9789634035558
Sorozat: Barátom, Berci
Fordító: Nánási Yvette

line

Julia Boehme: Bori megmenti az állatokat – Bori regény 13.

Mikor az iskolában a veszélyeztetett állatokról tanulnak, Bori, Anna és Zizi azonnal lázba jönnek.
Náluk is vannak segítségre szoruló állatok!
A lányok megtanulják, hogyan fest egy varangyparadicsom, milyen is egy rovarszálló, vagy, hogy hogyan kell etetni az okos csókákat.

De arra ők sem számítottak, hogy Anna a végén még egy békát is megcsókol majd…

Várható megjelenés: 2018. október 24.
Terjedelem: 96 oldal
Méret: 215 mm x 145 mm x 13 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 1490 Ft
ISBN: 9789634035565
Sorozat: Barátnőm, Bori
Fordító: Nánási Yvette

line

Holly Webb: Varázslat Velencében 2. – A lagúna titka

Velence szörnyű veszéllyel néz szembe… Megmentheti-e egy fiatal lány és egy sellő barátsága a várost?
Mia kisasszony nem hisz a varázslatban – még akkor sem, ha unokanővére, a hercegnő a valaha volt legnagyobb varázsképességű uralkodó Velence történetében. Ám mikor Mia találkozik egy sellővel, Arával, lehetetlen tovább ellenállnia küldetésének. A két barátnak együtt kell megmentenie otthonukat – de elég erős lesz-e a közös varázslat a barbár támadás megállítására?

Várható megjelenés: 2018. október 05.
Terjedelem: 248 oldal
Méret: 197 mm x 129 mm x 18 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 2490 Ft
ISBN: 9789634035671
Sorozat: Varázslat Velencében
Fordító: Ruff Orsolya

line

Rosie Banks: Bűbájos hercegnők Különkiadás 1. – Hópihe lányok

Te mit kívánnál?
Elérkezett az év legvarázslatosabb időszaka, de a gonosz Méreg hercegnő elhatározta, hogy egyetlen karácsonyi kívánság sem válhat valóra.
Vajon sikerül-e a két Bűbájos hercegnőnek, Lottinak és Miának segítenie, hogy Gyöngynek és Borostyánnak tökéletes karácsonya legyen?

Várható megjelenés: 2018. október 16.
Terjedelem: 192 oldal
Méret: 197 mm x 129 mm x 20 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 1490 Ft
ISBN: 9789634035633
Sorozat: Bűbájos hercegnők
Fordító: Nánási Yvette

line

Daisy Meadows: Varázslatos Állatbirodalom EXTRA – Bibi, a nap hőse

Bibi, a shetlandi póni túl kicsi ahhoz, hogy segítsen szüleinek a varázslatos drágakövek körüli teendőkben, melyeknek köszönhetően a Barátság-erdő fái mindig gyönyörűek. Ám eljön az ő napja is: amikor Grizelda, a gonosz boszorkány felbukkan három rémséges unikornissal, hogy tönkretegyék az erdő lakóinak életét, a kis póni megmutatja, hogy bár ő maga aprócska, a szíve óriási. Ő is csatlakozik Lilihez és Lucához, hogy megmentsék együtt a kedves, kis beszélő állatok otthonát.
Hogy sikerrel járnak-e, megtudod, ha elolvasod ezt a különkiadást, melyben három mesét is találsz!

Várható megjelenés: 2018. október 17.
Terjedelem: 176 oldal
Méret: 197 mm x 129 mm x 15 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 1490 Ft
ISBN: 9789634035619
Sorozat: Varázslatos állatbirodalom
Fordító: Csépányi Zsuzsanna

line

Irene Adler: Sherlock, Lupin és én 12. – A búcsú hajója

Irene hetek óta nem kapott hírt a szeretteiről. Apja, Leopold, a hűséges Horatio, sőt még Sherlock és Arsene is visszatértek a maguk hétköznapi, londoni életéhez. Irene-t viszont, jobban mondva von Hartzenberg hercegnőt egy észak-walesi rejtekhelyre vitték. Farewell’s Headben, ebben a zord tengerparti villában él most anyjával, Sophie-val, kényelmes körülmények között, de rabságban. Ám hamarosan rejtélyes események történnek. Lehet, hogy a villa korántsem olyan biztonságos hely, amilyennek látszik, és a börtön kulcsa talán nem is annak a kezében van, akiről gondolnánk…

A fekete dáma, az Utolsó felvonás az Operában, A skarlátvörös rózsa rejtélye, A katedrális árnyéka, A fehér kastély, A Szajna árnyai, A Kobra bosszúja, a Szfinx a Hyde Parkban, a Rókavadászat gyilkossággal, A bűn fejedelme és Az ármány kikötője után ez a Sherlock, Lupin & én sorozat tizenkettedik kötete Három rendkívüli gyerek, akik elválaszthatatlan barátok.
A krimi történetének három világhírű szereplője.
Lélegzetelállítóan izgalmas kalandok egész sora.

Várható megjelenés: 2018. október 30.
Terjedelem: 256 oldal
Méret: 200 mm x 141 mm x 22 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 2990 Ft
ISBN: 9789634035626
Sorozat: Sherlock, Lupin és én
Fordító: Todero Anna

line

Ute Ochsenbauer: A lovaglás nagykönyve

A lovaglás nem csupán egy sport, annál sokkal több! Aki lovagol, tudja, milyen fontos, hogy négylábú barátja jól érezze magát a bőrében, mert csak úgy lesz mindkettejük számára élmény minden együtt töltött pillanat.
Ebből a csodálatos albumból mindent megtudhatunk, ami fontos lehet az örömteli lovagláshoz.
Bemutatásra kerülnek a különböző lófajták, megtudjuk, hogyan érthetjük meg a lovak jelzéseit, hogyan kell őket helyesen ápolni, gondozni. Nyomon követhetjük, hogyan lesz valakiből jó lovas, mire kell figyelni a felszerszámozásnál, majd később, a nyeregben ülve.
A könnyen érthető és sok hasznos információt tartalmazó könyv olvasását rengeteg szemet gyönyörködtető, színes fotó teszi igazán élményszerűvé.
Ajánljuk mindazoknak, akik lovagolnak és azoknak is, akik még nem, de érdekli őket a lovak csodálatos világa.

Várható megjelenés: 2018. október 10.
Terjedelem: 288 oldal
Méret: 270 mm x 220 mm x 30 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 6990 Ft
ISBN: 9789634035664

line

Johanna Basford: Virágálom

A világszerte népszerű Johanna Basford gyönyörű, új színezőt alkotott, amely a világ legszebb virágoskertjeibe repít el. A képzelőerő káprázatos birodalmában kalandozva szirmok és virágok kavalkádját kelthetjük életre a színekkel. Dél-afrikai vízililiom alkotta függőkertek, kifinomult japánkertek és különös gombák által benépesített igéző, mesebeli kertek várnak ránk. Johanna Basford az Írisz és a tintapillangó, a Karácsony Johannával, a Mágikus dzsungel, a Kincses Óceán, a Bűvös erdő és a Titkos kert alkotója. Színzőkönyvei több mint 21 millió példányban keltek el világszerte.

Várható megjelenés: 2018. október 24.
Terjedelem: 80 oldal
Méret: 250 mm x 250 mm x 20 mm
Kötés: Kartonált
Ára: 3490 Ft
ISBN: 9789634035688

line

Paul Dronsfield: Piros tűzoltóautó

Piros Tűzoltóautónak kalandos napja van. Fedezd fel ebben a tűzoltóautó formájú lapozós könyvben, milyen érdekes dolgokat csinál.

Várható megjelenés: 2018. október 25.
Terjedelem: 8 oldal
Méret: 135 mm x 195 mm x 10 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 1290 Ft
ISBN: 9789634035299

line

Paul Dronsfield: Kék Vonat

Kék Vonatnak kalandos napja van. Fedezd fel ebben a mozdony formájú lapozós könyvben, milyen érdekes dolgokat csinál.

Várható megjelenés: 2018. október 25.
Terjedelem: 8 oldal
Méret: 135 mm x 195 mm x 10 mm
Kötés: Keménytáblás
Ára: 1290 Ft
ISBN: 9789634035305

line

Korsós Szabina: Karácsonyi fejtörők 4-7 éveseknek

Rengeteg fejtörő, színező labirintus, összekötős feladat várja az ovisokat, hogy amíg várják a karácsonyt sem unatkozzanak.

Várható megjelenés: 2018. október 18.
Terjedelem: 48 oldal
Méret: 205 mm x 148 mm x 5 mm
Kötés: Fűzött
Ára: 790 Ft
ISBN: 9789634035794