Menü Bezárás

Új magyar csapat debütált az Esports Balkán Ligában

A RIFT ESPORTS célja: kiharcolni az indulást az Európa-bajnokságon

Európa egyik legmeghatározóbb e-sport Ligája, az Esports Balkan League (EBL) harmadik szezonja vette kezdetét július 9-én. A kimondottan Közép- és Délkelet-Európára koncentráló bajnokságban idén új magyar csapat debütált, a RIFT ESPORTS, amely egészen az Európa-bajnokságig szeretne menetelni.

A 20.000 eurós összdíjazású EBL bajnokság remek lehetőséget kínál a feltörekvőben lévő európai e-sport csapatok számára. A versenysorozatban League of Legends (Lol) és a Counter Strike: Global Offensive versenyszámokban mérethetik meg magukat a csapatok.

Az idei szezonban debütáló új magyar egyesület, a RIFT ESPORTS korábban a Lol-ban ért el kiváló eredményeket, elsősorban a görög LoL bajnokságban, illetve az ESL Southeast Europe Championship versenyen.

„A jól sikerült ESL szereplés alatt kiderült mik a gyengeségeink, és az erősségeink, így sokkal magabiztosabban készülhettünk a Balkán Ligára” – foglalta össze idei szerepléseiket Kászonyi Bence, a csapat operation director-a. Az EBL harmadik szezonjában hétfőnként és csütörtökönként zajlanak a mérkőzések – egészen augusztus 23-ig, amikor is kiderül, hogy mely csapatok jutnak be a rájátszásba.

„Fantasztikus eredmény, hogy a 2018-as nyári szezonban a RIFT ESPORTS is részt vesz a Balkán Liga küzdelmeiben. A célunk, hogy az EBL-en át kijussunk az Európa-bajnokságra, büszkévé tudjuk tenni hűséges rajongóinkat és megmutassuk, hogy fel tudjuk venni a versenyt más régiók legjobb csapataival is” – hangsúlyozta Tóth „Kubu” Viktor, a csapat egyik meghatározó játékosa.

A RIFT ESPORTS jól kezdett az EBL-ben, első mérkőzésükön egy szintén magyar csapatot győztek le magabiztos játékkal.

RIFT ESPORTS

A RIFT ESPORTS 2 éve alakult, ez idő alatt a folyamatos megmérettetések eredményeképpen hazánk egyik legnagyobb esport szervezetévé nőtte ki magát. A fiatal, dinamikusan fejlődő csapat a hazai eredményeken túl külföldi sikerekkel is büszkélkedhet. Az idei év elején a Dél-Kelet Európai bajnokság és a Görög Liga helyi döntőjében is részt vettek. A csapat elsődleges célja, hogy a hazai és a balkáni mezőny meghatározó csapatává váljon, valamint, hogy a magyar esport közösséget is fejlesszék.

https://facebook.com/riftesports/

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..