Applikáció készül cukorbetegeknek

A DiabTrend nyerte az idei év Blastoff Startup Versenyét

Idén is közel száz jelentkezőből választott nyertest a Blastoff Startup Verseny szakmai zsűrije. A kifejezetten cukorbetegek számára készülő alkalmazás a fődíjat és a Google, valamint a Liber8Tech különdíját is elvitte.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2018-ban is fergeteges hangulatban zajlott a Blastoff Startup Verseny döntője a BrainBar fesztivál második napján. A népszerű rendezvény 10 döntőse a nagy napot megelőzően pitch tréningen vehetett részt az Impact Works trénereinek jóvoltából, ahol megtanulták, hogyan mutassák be hatékonyan vállalkozásaikat. Az itt elsajátított előadói készségeknek is köszönhetően remekeltek az élő showban, 3-3 perc állt a rendelkezésükre, hogy prezentálják ötletüket.

A szakemberekből és neves befektetőkből álló zsűri döntése alapján a fődíjat, azaz a Power Angels 150 000 eurós befektetési ajánlatát és az OXO Labs féléves akcelerátor programját a DiabTrend nyerte. A magyar csapat által fejlesztett alkalmazás a cukorbetegek mindennapjait segíti, a fődíj mellett a Liber8Tech különdíját és Google által 3000 dollár értékben felajánlott Google Cloud Creditet is megkapták.

A gyártási folyamatok termelékenységének növelését segítő Haris Engineering is nagy sikert aratott, ők vitték haza a Microsoft, az Impact Works és a Design Terminal különdíját. A robotokkal tanulást megálmodó Robild az EURid jóvoltából részt vehet a.eu Web Awards díjátadón.

A 10 döntős mellett a USchool, a középiskolás diákok vállalkozói programjának győztese, a Great is bemutatkozhatott az idei Blastoff Versenyen. Az ételérzékenységgel élők vásárlási folyamatát könnyítő projekt a zsűri tetszését is elnyerte, a fiatal csapat a Springtab különdíjával lett gazdagabb.

Az esemény egyik fő támogatója, az EURid a .eu illetve .ею (cirill ábécé) felső szintű domaineket kezelő szervezet, gratulál minden versenyzőnek.

A Szerencsejáték Zrt. a közönséget is díjazta. A látogatók, kicsit belebújva a zsűri bőrébe, tippelhettek a győztes projektre, a helyesen tippelők közül került ki a közönség nyertes. A Szerencsejáték Zrt. számos innovációt segítő és kreatív gondolkodásra ösztönző hazai esemény elkötelezett támogatója.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..