Tanév végi jutalomkönyvek a Manó Könyvektől

A legjobb jutalom a tanév végén egy érdekes könyv, amit a gyerekek is szívesen olvasnak. A választásban szeretnénk segíteni levelünkkel. A könyveket online kedvezménnyel tudja megrendelni a www.lira.hu oldalon, továbbá amennyiben egész osztály számára vagy nagyobb tételben rendel közvetlenül a Manó Könyvek kiadón keresztül, 30%-os kedvezményt tudunk adni a megrendelt könyvekből.

Alsó tagozatosoknak ajánljuk

Hős olvasó-sorozat

Az éppen olvasni tanuló gyerekeknek szeretne segítséget nyújtani a HŐS OLVASÓ-sorozat. Rövid mai magyar mesék, a mai gyerekeknek barátságról, szeretetről és csodákról, hős tettekkel fűszerezve.

line

HÁY JÁNOS: Alfabéta és a negyvennégy rabló

Háy János egy egészen különleges műfajú, bűbájos humorú, kalandos könyvet alkotott nagyóvodásoknak, kisiskolásoknak, és nem utolsósorban a szüleiknek, amikor megszületett meseábécéje, az Alfabéta és a negyvennégy rabló. Főhőse, Peti nemcsak kíváncsi, de nagyon bátor fiú is. Nem riad vissza egy titkos összeesküvéstől sem, amiben egy föníciai terrorista, Alfabéta, és még Peti szülei is nyakig benne vannak. Sorban kopog be egy bérház ajtajain, hogy kiderítse, melyik mögött ki lakik. Így találkozik az ájtatos manóval, a dzsigolóval, sőt még egy Yetivel is!
Itt olvashat bele a könyvbe:

 

Várható megjelenés: 2018. április 16.
Terjedelem: 128 oldal
Méret: 238 mm x 163 mm x 15 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634034957
Ár: 3490 Ft 

line

BAÁR TÜNDE – BAKOS BARBARA:
Buda és Vince, Buda és Vince – Imádom a nyarat, Buda és Vince – Mindig igazam van!

Buda és Vince, no meg az osztálytársaik kalandjai ismerősek lesznek minden iskolásnak, így egész biztosan velük izgulnak, nevetnek, vagy kiáltanak fel, hogy: “Utálom a padtársam!” Baár Tünde sokéves pedagógusi élményeit is beleszőtte a fiatalok történeteibe, amit lánya, Bakos Barbara vagány illusztrációi töltöttek meg még több színnel és élettel.

Itt olvashat bele az első részbe:

Régi kedvencek sorozatunkban olyan könyvek megjelentetését tűztük ki célul, melyek egyszer már belopták magukat sokak szívébe. Mi elővesszük és új, friss illusztrációkkal töltjük meg őket, hogy a mai gyerekek is szívesen vegyék kézbe ezeket a remekműveket, és számukra is legalább akkora élményt jelentsenek, mint nekünk jelentettek évekkel ezelőtt.
https://www.lira.hu/upload/M_28/rek3/1476433.pdf

 

Méret: 238 mm x 163 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634032731
Ár: 2490 Ft 

line

NAGY KATALIN: A világ legrosszabb gyereke, Tűrhető Lajos

 

A regény főszereplője, Kavics a világ legrosszabb gyereke. Legalábbis Nénike szerint, aki a szomszédban lakik, és ő vigyáz a kisfiúra, amíg a szülei haza nem érnek. Persze Kiskő Ambrus Kavics egyáltalán nem rossz, csupán olyan, mint minden nyolcéves: az unalmas uzsonnázás helyett szeretne lemenni az udvarra és a többi gyerekkel játszani. Igaz, van egy bökkenő: még nincsenek barátai. Ugyanis nemrég költöztek az új lakótelepre, és a lakatosműhely mesterén kívül senki nem akar vele szóba állni. Nagy Katalin, a regények szerzője kiváló ismerője a gyerekeknek, és azt is tudja, hogy a nehéz helyzetekben az őszinteség és a humor a legjobb segítség.

 

Méret: 141 mm x 200 mm x 15 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634032076
Ár: 2290 Ft 

line

BOGÁTI PÉTER: A Hóvirág másodkormányosa jelenti

A „Hóvirág” másodkormányosa annyit ért a kormányos-mesterséghez, mint tyúk az ábécéhez, de azért ragaszkodott hozzá, hogy ő “jelentse” mindazt, ami ebben a könyvben történik. Ezért szakállt növesztett és beállt a “Hóvirág” nevű, karcsú balatoni motoroshajóra és mi tagadás, sikerült is megtévesztenie a Búvár Kund, a Csongor és a Tünde csapatok éles-szemű, kalandra éhes tagjait is. Mentségére legyen mondva, nem rossz szándékból tette. Csak azért vállalkozott kormányoskodásra és borostanövesztésre, hogy az említett csapatok minden tekintetben kitűnő tagjainak észrevétlenül megmutathassa, mennyi szép és érdekes kincset rejteget a Magyar Tenger: a Balaton.

 

Terjedelem: 368 oldal
Méret: 141 mm x 200 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634030676
Ár: 2990 Ft 

line

NÓGRÁDI GERGELY: Nyau! / Vau!

 

Titokzatos okai lehetnek annak, ha egy tizenkét éves fiú egyik percről a másikra kutyává változik! Ha hirtelen szőrcsomót tapint a nyakánál, pamacsos mancs bújik ki a tenyeréből, és hipp-hopp hatalmasra nőnek a fülei! De milyen varázslatos erők állhatnak az egyszerre hátborzongató és mulatságos átváltozás mögött? Nógrádi Gergely Vau! című sikerkönyve egy generáció kedvence lett, és most itt a varázslatos folytatás!

 

Méret: 145 mm x 215 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1990 Ft 

line

SIMON RÉKA ZSUZSANNA: Majdnem egy tucat királylány

Borzas Füzike, Fürtös Bodza, Erdei Szamóca, Sáfrányos Szeklice… néhányan e kötet szereplői közül. Ők, és társaik igazi vidám, cserfes, rakoncátlan királylányok, akik körül mindig történik valami izgalmas! A Csukás István-díjas Simon Réka Zsuzsanna legújabb kötete a tőle megszokott humorral, és szójátékokkal fűszerezett csodás nyelvezettel meséli el a tíz különleges királylány egy-egy vidám történetét. A kötetet Egri Mónika mosolyt fakasztó képei teszik teljessé.

 

Terjedelem: 120 oldal
Méret: 185 mm x 265 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634032106
Ár: 3490 Ft 

line

CORNELIA FUNKE: Kísértetvadászok forró nyomon

Ausztriában az iskolák ajánlott irodalom listáján!

A kísértetvadászok, Lebbencs Hedvig, Tomi és Hugó újabb megbízást kapnak. Ezúttal Fontos Ferenc szállodaigazgató úr kéri a segítségüket. A Tenger Gyöngyei Szállodában furcsa dolgok történnek. A csapokból forró víz lövell ki, a légkondicionáló is összevissza működik, és a vendégeket kiszámíthatatlan tűzszellemek fenyegetik! A három kísértetszakértő úgy érzi, ezt a problémát egy szempillantás alatt meg tudják oldani. De óriásit tévedtek! Az előkelő szálloda negyedik emeletén az egyik legveszélyesebb kísértet vert tanyát, akit csak ismerünk, egy úgynevezett ISZLEVIKI, azaz ISZonyúLEgyőzhetetlenVIllámKÍsértet!

 

Terjedelem: 144 oldal
Méret: 145 mm x 215 mm x 14 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634033219
Ár: 2490 Ft 

line

ARROU-VIGNOD, JEAN-PHILIPPE: A repülő camembert

Franciaországban az iskolákban ajánlott irodalom!

Adott egy nagycsalád, amelyben hat fiútestvér él, és akiket mind Jean-nak hívnak: Jean-A, Jean-B és így tovább, egészen F-ig. A gyerekek különleges szünidőnek néznek elébe: a Holdra lép az első ember, amit élő közvetítésben néz az egész család egy bérelt televízión. Kiderül, milyen veszélyeket rejt egy üres szekrény, ha költözködés közben játszik bújócskát hat fiú, hogyan lehet horgászbottal dinoszauruszt fogni, hogyan repül a camembert sajt, és milyen egy kalandokkal teli nyaralás a nagyszülőknél. Ahogy a Jean-fiúk anyukája mondja, minden csak szervezőkészség kérdése, ahogy az apukájuk: Lesz nemulass! Jean-Philippe Arrou-Vignod, a hazájában igen népszerű francia író és tanár új könyvében folytatódnak A cukrozott omlett-ben megismert Jean-fiúk nevettető és szívhez szóló történetei. A szerző saját gyerekkorából merített ihletet, hiszen ő maga is sok testvér között nőtt fel.

 

Megjelenés: 2016. augusztus 08.
Terjedelem: 136 oldal
Méret: 145 mm x 215 mmm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634031390
Sorozat: Lesz nemulass
Ár: 2690 Ft 

line

ARROU-VIGNOD, JEAN-PHILIPPE: A cukrozott omlett

Tudod milyen mi az a Cukrozott omlett? Igazi ínyencség! Íme, a receptje: végy egy nagycsaládot, amelyben öt fiútestvér él, és akiket mind ugyanúgy hívnak ők az öt Jean.
Adj hozzájuk egy anyukát és egy apukát, meg egy új kistestvért, aki egészen biztosan kislány lesz… Majd tégy mindehhez egy kalandokkal teli nyári táborozást, némi nyomozást különféle gyanús alakok után, egy foltos szemű kiskutyát, sok kalandot, veszekedést, kibékülést és egy hamisítatlan családi kirándulást a karfiol hazájába. Keverd össze alaposan a hozzávalókat!
Ahogy a Jean-fiúk anyukája mondja, minden csak szervezőkészség kérdése, ahogy az apukájuk: Lesz nemulass!
A könyvet olvasva az is kiderül, mi az a különleges hozzávaló, ami még szükséges egy igazi cukrozott omletthez.

 

Terjedelem: 176 oldal
Méret: 145 mm x 215 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634031390
Sorozat: Lesz nemulass
Ár: 2690 Ft 

line

CHRIS HIGGINS: Bolondos családom nyaral

A Butterfield család Cornwallba utazik vakációzni. Mattie természetesen most is aggódik. Listát készít arról, hogy mi minden nyugtalanítja: Mi lesz, ha elveszíti a bőröndjét? Vagy ha valaki lezuhan az egyik szikláról? És a legrosszabb… mi van akkor, hogyha valakit történetesen ottfelejtettek a vasútállomáson? A nyaralás persze végül jól sikerül, és Mattie sok új élménnyel tér haza.Kedves könyvsorozat egy igazán bolondos családról.

 

Terjedelem: 128 oldal
Méret: 129 mm x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 1290 Ft 

line

YANNETS LEVI: Leó bácsi kalandjai a szibériai dzsungelben / Leó bácsi kalandjai az andorrai sztyeppéken

 

A hazájában és nemzetközileg is rendkívül sikeres YannetsLevit az izraeli gyermekirodalom megújítójaként tartják számon. Könyveit számos nyelvre lefordították, és több rangos irodalmi díjat is nyert, köztük a Public LibraryAwardot. Leó bácsi nem egy átlagos nagybácsi; kalandor, világutazó és bűvész egy személyben. Történetei sem átlagos kalandok: kiderül belőlük, hogyan változtatta Leó bácsit csótánnyá egy dühös varázsló, hogyan menekült meg négy hajszála segítségével és hogyan lett udvari bolond Fordítványban, ahol az emberek a kezükön járnak.

 

Terjedelem: 96 oldal
Méret: 163 mm x 238 mm x 12mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 2490 Ft 

line

DANNY WALLACE: Hamish és a RémDermesztők, Hamish és a Sosemlevők

 

TE mit tennél… ha az egész világ egyszerre csak megállna? Úgy ám, az EGÉSZ VILÁG. A madarak a levegőben. A repülőgépek az égen. És minden áldott ember az egész bolygón – kivéve téged! Fergeteges gyermekkönyv, amely a bestseller-író és műsorvezető Danny Wallace első, kicsiknek szánt alkotása. Tökéletes olvasmány David Walliams, Tom Gates és James Patterson kedvelőinek.

 

Terjedelem: 328 oldal
Méret: 129 mm x 197 mm
Kötés: Kartonált
Ár: 2990 Ft 

line

EMER STAMP: Malac (elhihetetlenül) nagyontitkos naplója

Szia. Én vagyok a Malac. Ez az Én Naplóm. Ez az Én Naplóm nagyon szupertitkos, de a Kacsa azt mondta, hogy muszáj elolvasnod, hátha tudsz nekünk segíteni. Mert egy kicsit bajban vagyunk. Igaziból nem is, mert egy ÓRIÁSI bajban. Remélem, hogy elhiszed majd, amit olvasol, mert a Kacsa szerint Teljesen Elhihetetlen. Pedig nem. Ez az Én Életem. Lakatos István barom(f)ijó fordításában.

 

Terjedelem: 192 oldal
Méret: 145 mm x 175 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634031918
Ár: 2490 Ft 

line

P.D. BACCALARIO: Lock – A folyó őrei, Lock – A Hold szövetsége

 

Egy régi csata, amit meg kell nyerni. Egy titok, amit meg kell őrizni. Egy történet bátorságról és barátságról. Ez a nyár is úgy indul, mint a többi, mígnem Pit szokatlan meghívót kap, hogy látogassa meg unokatestvéreit az isten háta mögötti HenleyCreekben. A fiú már érkezése pillanatában rájön, hogy ez a csendes völgy valami titokzatos, talán veszélyes dolgot rejteget.

 

Terjedelem: 192 oldal
Méret: 141 mm x 200 mm x 20mm
Kötés: Keménytáblás
Ár: 2490 Ft 

line

Felső tagozatosoknak ajánljuk

DAGMAR HOSSFELD: Bori és barátai 2. – Bori és az új fiú

Elkezdődött az iskolaév, és nagyon izgalmasan indul. Borit és barátait egy sátortábor szervezése tartja izgalomban. Ráadásul új fiú is érkezik az osztályba. Fülöp tényleg borzasztóan nagyképű és beképzelt, de azért van benne valami. És ezt sajnos nem csak Bori gondolja így…

 

Terjedelem: 160 oldal
Méret: 145 mm x 205 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634032571
Sorozat: Bori és barátai
Ár: 2490 Ft 

line

DAGMAR HOSSFELD: Bori és a cserediák – Bori és barátai 3.

Welcometo Hungary! Nagy az izgalom a 6. a-ban! Látogatóba érkezik egy másik hatodikos osztály – méghozzá Angliából! Mindenki szeretne befogadni valakit. Borinak sikerült meggyőznie a szüleit, és már borzasztóan várja a cserediákot, aki náluk fog lakni. Nagy lesz a csodálkozás, amikor végre megérkezik. De Palira még nagyobb meglepetés vár…

 

Terjedelem: 176 oldal
Méret: 145 mm x 205 mm
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634034360
Sorozat: Bori és barátai
Ár: 2690 Ft 

line

PAUL GRIFFIN: Ahol a barátom, ott az otthonom

Egy fiú találkozása egy loncsos kiskutyával felejthetetlen barátsághoz vezet ebben a mélyen megindító történetben, amelyben a főszerepet maga az élet, a veszteségek és a család valódi jelentése kapták. Ben Coffin mindig is kívülállónak érezte magát. Örökbefogadott gyerekként folyton kerülgetnie kell az iskolában az őt szekálókat, délutánonként pedig sci-fi könyveket olvas a könyvtárban. Ez azonban hamar megváltozik, amikor rátalál egy Flip nevű kóbor kutyára és összebarátkozik a könyvtáros lányával, Halley-vel. Ben életében most először érzi, hogy tényleg tartozik valahová. A lány meggyőzi Bent, hogy írjanak együtt egy regényt. De ahogy a történet kezd kibontakozni, Ben élete egyre jobban összekuszálódik, miközben megpróbálja felfedezni magában az igazságot a barátságról és az otthon valódi jelentését.
„Lendületes, nevettető, elgondolkodtató és szívhez szóló. Paul Griffin az a fajta író, akit mindenkinek ismernie kellene, de legszívesebben inkább magunknak tartanánk meg.” – Markus Zusak, a Printz Honor díjas A könyvtolvaj írója.
Az olasz tanár-író szerzőpárosnak köszönhetően a Láthatatlan hős című könyv Olaszországban több száz állomásos turnén vett részt, és így a közoktatás része lett. Ez a magyar történet a nemzetközi könyves világ figyelmét is felkeltette, amikor beválogatták a rangos White Ravens-díj listájára.

 

Terjedelem: 320 oldal
Méret: 138 mm x 178 mm
ISBN: 9789634033516
Ár: 2990 Ft 

line

LUCA COGNOLATO – SILVIA DEL FRANCIA: A láthatatlan hős

Van egy gyönyörű zsidó legenda, mely szerint Isten azért nem pusztítja el a világot, noha az tele van gonoszsággal, mert az emberi történelem minden pillanatában él a földön harminchat igaz ember – olyan férfiak és nők, akik egyszerűen nem tűrik az igazságtalanságot. Senki sem tudja a nevüket, és ők sem tudják magukról, hogy az igazak közé tartoznak.
Giorgio Perlasca is ilyen Igaz Ember volt. Ebben a fiataloknak szóló regényben megelevenedik a történelem egyik legembertelenebb időszaka: 1944-45. Miközben a szovjet csapatok nyugat felé törnek előre, a fővárosban rekedt zsidókat az éhség és a hideg mellett a német és magyar nácik esztelen támadásai tizedelik. Ekkor egy olasz húskereskedő elhalasztja saját hazautazását azért, hogy annyi embert mentsen meg, amennyit csak tud.Amikor a spanyol nagykövet elhagyja a várost, úgy tűnik, a követség oltalma alatt álló zsidók számára elveszett minden remény. Nincs más hátra, Perlasca megpróbálja megmenteni őket, ehhez azonban egy utolsó, elképesztő, hihetetlenül kockázatos hazugságra van szükség… Végül 5 200 zsidót sikerült megmentenie. Budapesten.
Reméljük, tudtunk segíteni a választásban, eredményes tanítást kívánunk!

 

Terjedelem: 200 oldal
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789634030447
Ár: 1990 Ft 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..