Megjelent Esterházy Péter kötete, Az olvasó országa

Esterházy Péter: Az olvasó országa

Írások a közelmúlt és a jelen Magyarországáról

Esterházy Péter: Az olvasó országaEsterházy Péter cikkeiből tizenöt év után jelenik meg újabb kötet, Az olvasó országa. A 2003 és 2016 között keletkezett írások a közelmúlt és a jelen Magyarországáról szólnak, akár a szigorú figyelem soha nem leegyszerűsítő élével, akár az öröm összetéveszthetetlenül finom sokrétűségével; szellemmel és eleganciával. Publicisztikák, esszék, jegyzetek, beszédek: Esterházy jellegzetes műfajai hétköznapjainkról és ünnepeinkről adnak hírt – és arról, hogy e kettő mindig és mindenekelőtt: munka.

2018. április 15. 19:00 Szövegséták Esterházyval
Könyvbemutató a Radnóti Színházban

Megrendelés
Megjelenés: 2018. április 9.
Oldalszám: 768 oldal
Méret: 140 x 215 mm
Kötés: Keménytábla, védőborító
Ár: 5999 Ft
ISBN: 978 963 14 3527 6

line

Részlet a kötetből

Egy lehetséges kezdés: Négy őszes öregúr a nyugdíj határán, ki előtte, ki utána, ki éppen kezdi (ez olyan, mint a tizenegyes; mintha az ember, a hajdani tévériporter szép szavával, „bátran betörne a büntetőterületre”, hullna azonnal egy Robbenként alá, falt volt?, nem volt falt?, és főként fütyült-e „a síp szigorú gazdája”?, belül vagyunk?, kívül vagyunk?, megadja?, mindenhol múlik az idő, a tizenhatoson belül is, kívül is, sőt a lelátón is – így most nehéz lesz visszatérni a főmondathoz, de próbáljuk meg, szóval négy őszes öregúr) tartott a festői Rovinj fele.
Asszonyok, gyermekek, unokák valahol a messzi távolban maradtak, és ez volt a túra lényege, a szíve: négyen együtt, egyedül. Senki más, se rokon, se barát, csak ők. Mert senki más nem tartozott így össze. Egy asszony (meg persze egy férfi) kapcsolta őket örökre össze: az anyjuk.

A folytatáshoz kattintson ide!

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..