Bemutatkozik a Magneoton Underground és az AŽUR

Megérkezett az AŽUR zenekar!

A zenekar debütáló dala a „Zuhanok”, aminek szövege egyrészt Weöres Sándor játékosságát, másrészt egy pánikroham levegőtlenségét és bezártságát idézi fel, amiből a ‘Mit sütsz kis szűcs’ abszurd megjelenése jelenti az egyetlen kiutat. A zeneileg zakatoló és funky-disco elemeket használó, jellemzően AŽUR-os hangzású dal pontos betekintést ad a banda készülő lemezének várható hangulatába.

 AŽUR: ZUHANOK

    MEGHALLGATOM

Amennyiben nem hallottál még Magyarország legújabb underground üdvöskéiről, érdemes lesz bekapcsolódnod. A szláv csengésű AŽUR (ejtsd Azsúr) név mögött egy 2016-ban alakult együttes áll. Az öttagú banda alternatív pop-rockot játszik, de imádnak kísérletezgetni. Tehetségükre a szakma is hamar felfigyelt: az induló zenekarok támogatására létrehozott’Hangfoglaló Program’ keretein belül bekerült a Nemzeti Kulturális Alap jóvoltából a támogatott zenekarok közé. Az ötös fogat meghívást kapott az idei VOLT Fesztiválra, illetve útnak indultak első turnéjukon, aminek keretein belül a Lóci játszik zenekarral csinálnak közös bulikat országszerte.

„Zuhanok” című felvételhez társuló lyric videó képvilága a “Biodiversity Heritage Library” tanulmányrajzaiból áll, amit Kenny Fisher készített el Horváth Sári elképzelése alapján.

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..