Jelmezben a gyerekekért

Kiállításmegnyitóval egybekötött családi nap a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben – a Családok éve programsorozat részeként
HELYE: Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény, Budapest (1027 Budapest, Bem József utca 20.)
IDEJE: 2018. április 14. 14:00

Egy maroknyi, szuperhősnek öltözött csapat járja a kórházak gyerekosztályait, hogy egy kis színt vigyenek a gyógyuló gyerekek hétköznapjaiba. Ez a csapat a CosHelp, önzetlen munkájukat pedig Neményi Márton fotóriporter örökítette meg. A mini fotókiállítás a társadalmi felelősségvállalás fontosságára kívánja felhívni a figyelmet. Ezen alkalomból a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjtemény ad helyet szuperhősöknek és rehabilitációjukat töltő gyerekeknek, akiket tárlatvezetéssel, vetélkedővel és játékokkal szórakoztatunk.

Program:

14.00: Jedi lovag kiképzés (501-es Légió Magyarországi Helyőrsége és Lázadó Légió)
14.30: CosHelp: Kik vagyunk mi? (Honfi Júlia előadása)
15.00: Neményi Márton fotóiból rendezett kiállítás megnyitója (Dr. Holló Szilvia Andrea)
15.30: Tárlatvezetés a Ganz Ábrahám Öntödei Gyűjteményben (Csibi Kinga)
16.00: Jedi lovag kiképzés (501-es Légió Magyarországi Helyőrsége és Lázadó Légió)
16.30: R2-D2 bemutató, avagy hogyan készült a droid? (Dukovits Krisztián előadása)
17.30: Kvízjáték gyerekeknek
18.00: Jedi lovag kiképzés (501-es Légió Magyarországi Helyőrsége és Lázadó Légió)

Állandó programok: makettépítés, memóriajáték, fotózkodás a jelmezesekkel (CosHelp, 501-es Légió Magyarországi Helyőrsége, Lázadó Légió)
A bejáratnál történő előregisztráció után fénykardvívás-oktatás és harc. A vállalkozó kedvű gyerekek Jedi mesterek segítségével elsajátíthatják a fénykardvívás alapjait és a bátrabbak megküzdhetnek a Jedivel, vagy akár a gonosz Darth Vaderrel is.
A családi napra a belépés díjtalan.
2018-ban a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum is csatlakozik a Családok éve programsorozatához, melynek keretében tagintézményeinkben országszerte vehetnek részt izgalmas programokon. A részletekért és további programokért látogasson el honlapunkra: https://www.kozlekedesimuzeum.hu/hu/programok

 

 

Fotó: CosHelp

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..