Az ünnepek alatt is lehetséges a büntetlen sütizés

Megjelent Czanik Balázs új receptkönyve

Sokak számára a szokásosnál is nagyobb fejtörést okoz a karácsonyi sütés-főzés, mert figyelembe kell venni, hogy ki diétázik, ki cukorbeteg, illetve küzd valamilyen ételallergiával a családban. Most megjelent egy olyan süteményes receptkönyv, melyben a fogyókúrázóktól, a laktózérzékenyeken át, a gluténérzékenyekig mindenki talál magának megfelelő finomságot.

Ünnepelni az egyik legjobb dolog a világon – legyen szó születésnapról, karácsonyról, húsvétról vagy bármilyen jeles alkalomról. Mert akkor felerősödik a család jelentősége, energiával töltenek fel a szeretetteljes pillanatok. Ennek pedig elmaradhatatlan része a jóízű lakmározás, a finomabbnál finomabb sütemények, torták, desszertek. Azonban fájó válaszút elé kerülnek azok, akik tudatosan táplálkoznak, netán ételallergia, esetleg betegség miatt nem fogyasztatnak bizonyos élelmiszereke: lemondás vagy felszabadult ünneplés? Nekik nyújt megoldást az Ünnepelj és fogyj! című receptkönyv.

„Életem a sport, és hiszem, hogy csak a mozgással és tudatos táplálkozással lehet egészséges, teljes életet élni. Pontosan tudom, hogy milyen sok nehézséget okoz a megfelelő étkezés. Főleg akkor, amikor ünnepre készülünk, és felszabadultnak, gondtalannak szeretnénk érezni magunkat; éppúgy elfeledve a hétköznapok problémáit, mint a kalóriatáblázatot vagy a szénhidráttartalom számolgatását” – mondja Czanik Balázs, a Capoeira Aerobik megalkotója.

A Sütizz és fogyj! című kötete után éppen ezért állította össze új receptkönyvét, Ünnepelj és fogyj! címmel. Minden desszert csökkentett szénhidráttartalmú, melyek közül számos laktóz- és gluténmentes is. A leírások mellett kalóriaértékek, szénhidrát-, glutén- és laktóz mennyiség is található azért, hogy ne kelljen a lemondás vagy felszabadult ünneplés között választani.

 

 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..