A 10 legjobb kutyafajta, melyet választhatsz a gyerekednek

Kutyát készülsz ajándékba adni a gyerkőcnek? Meg akarod lepni valami igazán gyerek centrikus jószággal? 10 kutyafajta, mellyel garantáltan nem lősz mellé.

1. Bulldog

A Bulldog egyrészt tömzsi, pufi és aranyos, másrészt rendkívül jól el van a gyerkőcökkel. Egyaránt tartható nagyobb házakban, udvaron, de akár lakásban is.

Azért a mozgásigényéről mindenképpen gondoskodjunk. Szelídebb természetű, és rendkívül jól el van más állatokkal is.

2. Boxer

A Boxer jó választás lehet akkor, ha a bulldog túl tömzsi lenne számunkra, vagy nem tetszene nekünk és a gyerkőcnek. Bár a Bulldogot jól lehet dögönyözni, a boxer sokkal aktívabb és játékosabb fajta.

Bár a boxer kinézete sem az a tipikus házi kedvenc látszatát kelti, azonban mivel testfelépítés vaskos, rengeteg energia tombol benne, és akár órákon át el lehet vele játszani az udvaron. Lakásba viszont nem javasoljuk, hiszen nagy a mozgásigénye.

3. Beagle

A Beagle bár eredetileg vadászkutya volt, rendkívül jól alkalmazkodik a gyermekes családok életébe. Kis termete ne tévesszen meg senkit, ugyanis rendkívül játékosak.

Sokan azt tartják róluk, hogy sohasem elég fáradtak ahhoz, hogy ne legyenek benne egy kis játékban. Jól megfér más állatokkal, így nem kell féltenünk tőle a macskát vagy a papagájt sem.

4. Bull terrier

A bull terrierekre az előítéletek áldozataiként is szoktak hivatkozni, ugyanis az első angol bull terriereket kutyaviadalokra tenyésztették ki. Később azonban ezekből tenyésztették ki a mai modern bull terriert, mely már egyáltalán nem harcra termett.

A bullterrier mindenkivel szemben közvetlen, játékos, bohókás viselkedése megnevetteti még azokat is, akiknek első ránézésre nem szimpatikus a fajta.

5. Border Collie

Erről a kutyáról sokan azt tartják, hogy a világ egyik legokosabb kutyája. Rendkívül jól tanítható, és játékos.

Számtalan örömteli percet tud okozni a családnak, főleg ha van olyan, aki hajlandó tanítgatni, betanítani néhány ügyes trükkre. nem az a kifejezetten ugatós fajta, így lakásban is könnyen eltartható, azonban a mozgásigényére ügyeljünk, napi szinten érdemes néhány órára levinni a szabadba.

6. Újfundlandi

Méltóságteljességet sugalló erős kiállású kutya, melyhez hozzá lehet bújni, mert a szőrmebunda egy érző szívet takar.

Nagyon barátságos, és közvetlen kutya, aki keresi a társaságot. Nem kell féltenünk a ház többi kedvencét, ha van, mert jól kijön mindenkivel.

7. Vizsla

A vizsla tele van energiával, és majd szétveti a játékosság. Kiváló társa lehet a gyereknek, és órákig képes együtt játszani vele, ha kell.

Sokan tartják róla azt is, hogy nagyon hűséges. A külföldiek ezért ráragasztották a tépőzáras kutya kifejezést, utalva arra, hogy mennyire szoros köteléket tud kialakítani a gazdájával, de még akár idegenekkel is.

8. Ír szetter

Az egyik legbolondabb kutya, persze pozitív értelemben. A vadász természetű jószág bár igen nagy és termetes, ez ne ijesszen el senkit.

A gyerekekkel nagyon jól kijön, mi több, igényli a társaságukat és a szeretetet. Állandóan kéri a simogatást, és szeret játszani. Nem szabad elhanyagolnunk, mert hamar képes szomorkássá válni, ha nem törődnek vele.

9. Uszkár

Az uszkár igaz házi kedvenc, ha kislányunk van, talán ő lehet az egyik legjobb választás. Az eredetileg francia gyökerekkel rendelkező kutya szelíd, imádja, ha törődnek vele, és szeret játszani. A labdát kifejezetten szereti, így ha őt választjuk, vegyünk neki egy labdát is.

Sok kisgyerek a szőre miatt szereti annyi, hiszen első ránézésre vicces, mókás kutya, és a szőre is nagyon puha.

10. Golden retriever

A Golden retriever nem csak kiváló vadászkutya, de a gyermek egyik legjobb barátja. Egyrészt élvezi a gyerekekkel való játszadozást, ugyanakkor szívesen megy vadászni a felnőttekkel, ha erre lehetősége adódik.

Így az egész család örömét lelheti benne, nem csak a csöppségek. A megbízhatósága is világhírű, nem véletlen, hogy vakvezető kutyaként is alkalmazzák.

 

noimagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .