10 élethelyzet, ami szemüvegesként ismerős lehet

 1. Az orvosnál már rutinból mondod a dioptriaszámot ha csak annyit kérdez, hogy: Hányas? Olykor még ő is meglepődik, hogy tudtad mire gondol. Rácsodálkoztok, hogy mennyire megértitek egymást, Magadban pedig elkönyveled: Na igen, az évek, meg a rutin!
 2. A kinti hidegből be a túlzottan felfűtött meleg szobába? Semmi gond! Igaz, az első fél percben vakonddá avanzsálódsz, de erre találták ki a papírzsebkendőt, vagy a türelmes várakozást.
 3. A túlzottan szempillahosszítást nem annyira szereted, mert ha nem szárad meg időben a spirálod, nem csak a pilláidat, hanem a szemüveged is felszenteled vele amikor felveszed. Ha még normális pacát alkothatnánk ilyenkor, meggondolandó lenne, hogy többé ne fessük ki a pilláinkat, de így jön a bosszankodós szemüvegtisztítás inkább.
 4. Egy nedves szemüvegtörlő csodákra képes – gondolod, miután 1 napnyi kihagyás után újra élénk színeket látsz.
 5. Autóban igazoltatáskor imádkozol, hogy a rendőr ne kérje, hogy mutasd be a pótszemüveget a kesztyűtartóban, mert a múltkor eltörted a szemüveged és amíg ki nem cserélik az üvegeket, bizony a pót darabot hordod. Pót-pót darab beszerzésére gondolni sem volt időd.
 6. Egyetlen egy, esetleg kettő napszemüveged van a dioptria miatt és még hallomásból sem ismered az olcsó napszemüveg fogalmát. Néha ez nem is baj, de olyan jó lehet emberibb áron hozzájutni a napszemüveghez, nem pedig kész vagyonokat elkölteni rá. Ráadásul mindig megfogadod, hogy fényre sötétedő lencsét választasz legközelebb, pont emiatt- és amikor éppen aktuális lenne már el is felejted, majd másnap már bosszankodsz is egy sort!
 7. Nem akarsz kontaklencsét használni?-féle kérdések azoktól, akik pont feleennyire sem értenek a témához, mint Te, aki tudod hogy miért nem akartál, vagy miért nem jöhetett szóba ez az opció.
 8. Ugyanez igaz a műtétre is. Túl is ragoztuk a dolgot, ugrás a következőre!
 9. Az új keret kiválasztásának a kálváriája minden egyes szemüvegválasztáskor kísért. Az egyik túl béna, a másik ami normálisan néz ki horror áron van, a harmadiktól túlságosan okoskodónak tűnik a fejed, a negyediket pedig már fel sem mered próbálni lassan, mert ahány szemüvegtípus, annyiféle ember voltál már.
 10. A szempilla miért a szemüveglencse közepére, vagy középső harmadára kell essen? –kérdezed minden egyes alkalommal, majd amikor már zavar, megpróbálod elfújni. Természetesen nem mozdul a mihaszna, így kézzel próbálod meg óvatosan letörölni. Naná, hogy az ujjlenyomatod ott lesz, ahol a legkevésbé kell! Mehetsz is a következő adag nedves szemüvegtisztító kendőért a közértbe, mert a legutolsó darabot éppen tegnap használtad el.noimagazin.hu
  Képek forrása:
  www.pixabay.com

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .